Ekspolitiķis Bērziņš: Latvija bez ES kā Gruzija bez vīna

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Bez Eiropas Savienības Latvija būtu kā Gruzija bez vīna, intervijā laikrakstam "Diena" paziņoja bijušais ārlietu ministrs, patlaban diplomāts Indulis Bērziņš. Tā viņš izteicās, vērtējot Latvijas iestāšanās ES un NATO pirms desmit gadiem.

"Ja savā laikā nebūtu iestājušies, nebūtu paspējuši ielēkt vilciena durvīs, kas jau taisījās ciet, tad Latviju varētu salīdzināt labākajā gadījumā ar Gruziju bez Borjomi un vīna un sliktākajā gadījumā - ar Ukrainu - nestabilu valsti, kuru rausta konvulsijās starp Rietumiem un Austrumiem," stāstīja Bērziņš.

Diplomāts uzskata, ka ES un NATO ir līdzekļi ar kuru palīdzību var iegūt dažādus labumus.

"Negribu teikt, ka iestāšanās ES ir pilnīga debesmanna. Iestāšanās ES un arī NATO - tā ir instrumentu iegūšana. NATO ir instruments, kas garantē drošību, ES - iespēju ekonomiski veiksmīgi attīstīties. Vai esam, ja tā godīgi, liekot roku uz sirds, pēc iestāšanās katru gadu, katru mēnesi, katru dienu veiksmīgi, perfekti izmantojuši? Droši vien ne", piebilda Indulis Bērziņš.

2003.gada 20.septembrī referendumā, par iestāšanos ES, nobalsoja 66,97% pilsoņu. 2004.gada 1.maijā Latvija ar vēl deviņām citām valstīm kļuva par ES dalībvalsti.


Написать комментарий