Ministrs: Dzelzceļa pārvadājumi kļūs pasažieriem ērtāki

foto: enguresnovads.lv
foto: enguresnovads.lv

Tuvāko gadu laikā iedzīvotājiem, kuri pārvietosies ar dzelzceļa transportu, būs arvien vairāk ērtību, intervijā portālam Mixnews.lv solīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Dzelzceļa staciju un autoostu apvienošana, manuprāt, ir labs projekts. Šāds projekts realizēts Siguldā, uzsākts realizēt Cēsīs un arī Jelgavā. Priekšrocība ir tajā, ka ar vietējiem reisu autobusiem var nokļūt līdz dzelzceļa stacijai, kur ir ērti savienojumi ar peronu.

Saskaņojot braukšanas grafikus, mēs varam izveidot nostiprināt dzelzceļu kā pasažieru pārvadājumu mugurkaulu. Vietējo autobusu grafiku saskaņojot ar vilcienu grafiku, cilvēkus ļoti ērti var nogādāt dzelzceļa stacijā un pēc tam galvaspilsētā vai citās lielās Latvijas pilsētās.

"Pilsētas, kurās ir dzelzceļš, aicinātu nākt pie mums, esam ieinteresēti šādus projektus realizēt arvien vairāk un vairāk. Vieni paši to izdarīt nevaram, mums vajag aktīvu pašvaldības iesaistīšanos. Autoostas un tai pieguļošie zemes gabali bieži vien ir pašvaldību īpašumā un tām jāizrāda vēlme projektus īstenot, kā tas bija Cēsu un Jelgavas gadījumā," uzsvēra Matīss.

Matīss arī atklāja, ka līdz 2015.gada vidum atbilstoši drošības un kvalitātes prasībām tiks sakārtoti 16 peroni Jelgavas un Jūrmalas virzienā.

"Pasažieru pārvietošanās pa dzelzceļu kļūs ērtāki un izdevīgāki," piebilda satiksmes ministrs.


Написать комментарий