Konstantīns Calko aizvadīs trešo sezonu 'Radical' autosacīkstēs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Viens no Latvijas jaunajiem autošosejas sacīkšu talantiem Konstantīns Calko jau trešo sezonu pēc kārtas piedalīsies "Radical European Masters" čempionātā. Tiesa, šogad viņš startēs kopā ar kādu mazāk pieredzējušu pilotu, līdz ar to savas izredzes uz titulu vērtē piesardzīgi, portālu DELFI informēja Calko preses pārstāvis Juris Dargēvičs.

Ieguvis Eiropas vicečempiona titulu "Radical" autosacīkstēs, pērnās sezonas beigās Calko kļuva par pirmo Baltijas valstu pārstāvi, kas izgājis uz starta pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) posmā. Ziemā sportists strādāja pie tā, lai tiktu pie iespējas startēt kādā augstākā līmeņa čempionātā pilnu sezonu, tomēr neizdevās piesaistīt vajadzīgo budžetu.

"Saņēmu piedāvājumus no dažādiem čempionātiem - WTCC, Blancpain Series, GT Open, ELMS un pat V8 Asian Series, kas pirmo reizi notiek tikai šogad," stāsta 20 gadus vecais Konstantīns Calko. "Tomēr nespējām savākt pat tik lielu budžetu, lai startētu TC2 klasē WTCC čempionātā. Šķiet, ka Latvijā autosports neinteresē gandrīz nevienu un neviens arī nevēlas palīdzēt jaunajiem sportistiem, lai tie varētu pacīnīties ārpus valsts un pierādīt savus spēkus."

Viņš turpina: "Kad jau bija jādod visiem atbilde, brauksim vai nē, pienāca ļoti interesants piedāvājums no manas "Radical" komandas "Speed Factory Racing", kas piedāvāja aizvadīt sezonu kopā ar Hesusu Fusteru. Līgumu apstiprināju un tā šogad startēšu, dalot mašīnu ar viņu, palīdzot uzkrāt šim braucējam pieredzi un uzlabot ātrumu."

Lai gan debijas sezonā 2012. gadā Calko ieguva Eiropas čempiona titulu vājākajā klasē, bet pērn jau spēcīgākajā ieskaitē kļuva par vicečempionu, šogad izredzes cīnīties par pirmo vietu kopvērtējumā sportists vērtē piesardzīgi. Calko/Fustera ekipāža startēs ar jaudīgākās klases "Radical SR8" automašīnu.

"Tā kā mēs brauksim divatā un Hesuss ir mazliet lēnāks par mani, gribētos, lai pirmajos posmos izdotos tikt vismaz pirmajā pieciniekā," atzīst daugavpilietis. "Cerams, ka pēc kādas pus sezonas jau varēsim cīnīties par pirmo trijnieku vai pat uzvarām. To redzēsim sezonas gaitā. Šogad "Speed Factory Racing" komandai ir pievienojušies divi jauni piloti, viens no kuriem ir Baltijā labi zināmais igaunis Tristans Vīdass. Viņš ir ļoti ātrs un stabils braucējs, kurš noteikti cīnīsies par titulu, turklāt startēs viens pats. Ja arī es šogad brauktu viens, būtu ļoti interesanti ar viņu pacīnīties. Vēl komandā brauks Alvaro Fontess."

Daudzi līdzjutēji ziemā gaidīja to, ka Calko varētu aizvadīt pilnu sezonu WTCC čempionātā. Lai gan šis sapnis nepiepildījās, sportists nenoliedz, ka, līdzīgi kā pērn, varētu parādīties tur uz vienu vai pat vairākiem posmiem. Tiesa, Calko arī atzīst, ka nevēlas izmest naudu vējā, jo mērķis ir aizvadīt pilnu sezonu, nevis atsevišķas sacensības.

"Radical European Masters" čempionāta 2014. gada sezonas pirmais posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē Nirburgringā, Vācijā.

Sezonas kalendārs:

4. maijs - Nirburgringa, Vācija
18. maijs - Brendsheča, Lielbritānija
6. jūlijs - Hungarorings, Ungārija
17. augusts - Silverstouna, Lielbritānija
7. septembris - Spā-Frankošamps, Beļģija
28. septembris - Monca, Itālija
19. oktobris - Barselona, Spānija


Написать комментарий