Ārlietu ministrs: Krievijai piemērotās sankcijas sāk dot zināmus rezultātus

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Krievijai piemērotās sankcijas, kas nav sods, bet spiediena mehānisms, jau sāk dot zināmus rezultātus, tomēr, vērojot situāciju Ukrainā, jāapzinās, ka vēl neesam ceļa galā, Latvijas desmitgadei Eiropas Savienībā (ES) veltītā konferencē Saeimā sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), ziņo LETA.

"Es zinu, ka ir diezgan daudz kritiķu tiem lēmumiem, kādā veidā strādā Eiropas Savienība, daudziem gribētos, lai tūliņ būtu asa un nikna rīcība, piemērotas sankcijas, bet ir jāņem vērā vairāki faktori," teica ministrs. Pirmkārt, ir svarīgi, lai ES valstis rīkotos vienoti un tas šobrīd notiek, teica Rinkēvičs. Otrkārt, dažādas sankcijas var atstāt ietekmi uz valstu ekonomisko situāciju, tāpēc drošība un ekonomiskās intereses ir jāsaliek līdzsvarā, viņš norādīja.

Līdzīgās domās ir arī Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete. "Vērojot kā attīstās krīze Ukrainā un sankcijas, ko Eiropas Savienība un ASV piemērojušas, rodas sajūta, ka tās jau ir devušas rezultātu," konferencē sacīja deputāte.

Vienlaikus abas amatpersonas uzsvēra, ka ES attiecības ar Krieviju turpmāk būs pavisam citādas kā līdz šim.

"Tas, ka šis, faktiski tiešais uzbrukums Eiropas kontinenta robežām ir, paliek arvien uzskatāmāk. Domāju, ka turpmāk lielā mērā Eiropas Savienības domāšana un stratēģija attiecībā uz Krieviju būs pavisam cita," sacīja Rinkēvičs.

Savukārt Kalniete izteicās, ka krīze Ukrainā ir pavērsiena punkts Eiropā. "Visi sapratuši, ka Krievija vairs nav partneris - ja agrāk tā bija grūts bet tomēr partneris, tad šobrīd tā ir valsts ar kuru rēķināties nevar," teica deputāte.


Написать комментарий