Vairākums respondentu neatbalsta Daugavpils bērnudārzu privatizācijas ieceri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotas aptaujas rezultāti liecina, ka vairāk nekā puse aptaujāto – 54% - ir pārliecināta, ka Daugavpils mēra izteikta iecere par pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu privatizāciju esot kādu personu, nevis pilsētnieku interešu lobēšana.

Atgādināsim, ka 24.aprīlī notikušās pilsētas domes sēdes gaitā Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis uzdeva izskatīt iespēju nodot pirmsskolas izglītības iestādes privātās rokās. Ieceri pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes nodot privātajās rokās pilsētas mērs paskaidroja ar to, ka valsts jau otro gadu no valsts budžeta iedala 142 eiro mēnesī uz viena audzēkņa, kurš apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, jo viņam nav vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Tāpat portāla rīkotas aptaujas rezultāti liecina, ka gandrīz piektdaļa aptaujāto lasītāju – 19% - uzskata, ka privatizācijas gadījumā pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumu cenas pieaugs, 8% respondentu neredz jēgu nodot pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes privātās rokās.

10% aptaujāto kopumā atbalsta pirmsskolas izglītības iestāžu privatizāciju, bet 5% respondentu paziņoja, ka viņus šis jautājums neinteresē.

Atbildot uz jautājumu par to, kāpēc pilsētā paralēli pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm nedarbojas privātie bērnudārzi, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova iepriekš ziņoja, ka bez pašvaldības un valsts dotācijām privātās pirmsskolas izglītības iestādes nevar „izdzīvot”, jo bērnu vecāki nevar apmaksāt to pakalpojumus.

Tāpat jāatzīmē, ka Marina Isupova, komentējot pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša paziņojumu par to, ka jāizskata iespēja pārvērst municipālos bērnudārzus par privātiem, lai saņemtu valsts finansējumu, pauda cerību, ka pašvaldības priekšsēdētājs pajokoja.


Написать комментарий