G7 enerģētikas ministri: Eiropai neizdosies ātri atbrīvoties no Krievijas energoresursu atkarības

foto: freecity.lv
foto: freecity.lv

Eiropa būs atkarīga no Krievijas gāzes vēl vairākus gadus, domā G7 enerģētikas ministri. Turklāt viņi nosodīja „enerģētiskā instrumenta” izmantošanu kā politiskā spiediena līdzekli, ziņo Reitera aģentūra. G7 enerģētikas ministru tikšanās notika otrdien Romā.

„Es nepazīstu pasaulē nevienu, kurš viņiem varētu pastāstīt, kā Eiropa īstermiņa perspektīvā var pārvarēt savu atkarību no Krievijas gāzes importa”, – žurnālistiem paziņoja Vācijas ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriels.

Tikšanās gaitā Romā enerģētikas ministri paziņoja, ka viņi „uztraucas par enerģētisko drošību saistībā ar notikumiem Ukrainā tādēļ, ka Krievija ir pārkāpusi Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību”.

Tāpat viņi solīja paaugstināt enerģijas izmantošanas efektivitāti, izstrādāt plašāku energoresursu piegādes tīklu, tai skaitā sašķidrinātās gāzes, atjaunojamo enerģijas avotu un jaunu gāzes vadu tīklu, kā arī ieguldīt investīcijas pastāvošās energoapgādes tīkla infrastruktūrā, – ziņo rbc.ru.

Līdz ar to viņi atzina, ka nepastāv tūlītējas Krievijas gāzes alternatīvas. Pēc viņu novērtējuma ASV slānekļa gāze nevar palīdzēt Eiropai vismaz līdz šīs desmitgades beigām.

Turklāt divas valstis – Itālija un Francija apstiprināja, ka atbalstīs gāzes vada „Dienvidu plūsma” projektu, pa kuru Krievijas gāze tiks piegādāta uz Eiropu, apejot Ukrainu. Tai pašā laikā viņi paziņoja par nepieciešamību kāpināt alternatīvos piegāžu kanālus. 


Написать комментарий