Daugavpils skolēnu „saulainie” darbi Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 7.maijā, Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā  notika Daugavpils vispārizglītojošo skolu 7. – 8. klašu skolēnu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieku darbu izstādes „Katram sava saule” atklāšana un olimpiādes uzvarētāju apbalvošana.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe Regīna Bogdanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka olimpiādē piedalījās pilsētas vispārizglītojošo skolu 7.-8.klašu skolēni, kopumā tika saņemti 44 skolēnu grafikas tehnikā uzzīmētie darbi.

Katru gadu olimpiādes dalībniekiem tiek piedāvāts kāds temats. Šogad katram dalībniekam dažu stundu laikā bija jāuzzīmē darbs par tēmu „Katram sava saule”. Turklāt zīmējumam bija jāatspoguļo kāda latviešu dzejnieka dzejoļa fragments.

Rezultātā diplomi un veicināšanas balvas tika pasniegtas ap 30 skolēniem.

Viens no olimpiādes laureātiem – 6.vidusskolas skolēns Eduards Treikleris pastāstīja mūsu portālam, ka olimpiādē piedalījies pirmo reizi. „Ar zīmēšanu īpaši nenodarbojos, bet tā bija noderīga pieredze. Neskatoties uz dažādiem pārdzīvojumiem, man patika piedalīties olimpiādē”, pastāstīja viņš.

Tika apbalvoti arī vizuālās mākslas skolotāji, kuri atbildīgi gatavoja savus audzēkņus šai olimpiādei. Izglītības pārvalde pasniedza skolotājiem diplomus un nelielus suvenīrus.

Skolēnu  zīmējumu  izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz maija beigām. 



Написать комментарий