Daugavpilī norisinās Uzvaras svētkiem veltīti piemiņas pasākumi 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, 8.maijā, kad pasaule tiks atzīmētas Otrā pasaules kara beigas un nacisma sagrāve, Daugavpilī notiek dažādi piemiņas pasākumi, tostarp veterāni un pašvaldības pārstāvji noliek ziedus un vainagus pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā.

Atgādināsim, ka Eiropā un kopš 1995.gada oficiāli arī Latvijā 8.maijā tiek svinētas Otrā pasaules kara beigas. Tas ir saistīts ar to, ka 1945.gada 8.maijā plkst.22:45 nacistiskā Vācija parakstīja aktu par kapitulāciju. Maskavā tobrīd bija jau pusnakts, par Vācijas kapitulāciju PSRS iedzīvotājiem kļuva zināms 9.maijā plkst.10:00, tādēļ Uzvaras svētki tiek svinēti tieši šajā datumā.

Ceturtdien, 8.maijā, Lielā Tēvijas kara veterāni, Daugavpils vadība, pilsētas Domes deputāti un darbinieki, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsuli, kā arī pilsētnieki, neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem, bija pulcējušies Dubrovina parkā, lai pagodinātu kara laikā bojā gājušo piemiņu.

Latvijas antihitleriskās koalīcijas cīnītāju koalīcijas Daugavpils biedrības priekšsēdētājs Ivans Terehovs aicināja visus klātesošos neaizmirst tos, kuri gāja bojā cīņā ar nacismu un atgādināja, ka līdz pusdienlaikam veterāni plāno apmeklēt visas Sarkanās armijas karavīru apbedīšanas vietas Daugavpilī.  

Plkst.12:30 Brāļu kapos notiks dievkalpojums un ziedu nolikšana, tādējādi pagodinot Lielā Tēvijas kara laikā bojāgājušo karavīru-atbrīvotāju piemiņu. Savukārt plkst.13:00 Daugavpils Krievu namā pagalmā Lielā Tēvijas kara veterāni iestādīs ābeļdārzu.

Šobrīd Latvijas antihitleriskās koalīcijas cīnītāju koalīcijas Daugavpils biedrībā darbojas ap 160 Lielā Tēvijas kara veterāni, turklāt vecākajam no viņiem – Pjotram Privalihinam ir 96 gadi. Viņš ir Goda daugavpilietis, divu Slavas ordeņu kavalieris, Uzvaras parādes dalībnieks.

Savukārt galvenie Uzvaras svētku pasākumi Daugavpilī notiks 9.maijā. Tie sāksies ar tradicionālo veterānu gājienu no Slavas skvēra līdz Dubrovina parkam, kurā notiks mītiņš un Klusuma brīdis. Vakarā, kā ierasts, notiks svētku koncerts un uguņošana.

Plašāka informācija par svētku pasākumiem būs pieejama portālā Gorod.lv.



Написать комментарий

Ko dara Zdanoka???????????Pretiga sieviete,kas ienist latviesu tautu.8.maijs 2.pasaules kara beigas..9 .maijs Latvijas okupacija.....aizliegt vienreiz so cirku!

tā žurka jau priekšā!

Написать комментарий