Vecticībnieki par Satversmes preambulu: Tā nenāks par labu ne latviešu nācijai, ne mazākumtautībām 11

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd spēkā esošās Satversmes pieņemšana 1922. gadā nebija vienkārša lieta, tāpēc, ņemot vērā vairākuma pilsoņu un viņu pārstāvēto politisko spēku intereses, valsts dibinātāji izvēlējušies, mūsuprāt, ļoti veiksmīgu, vienkāršu un pilnīgi saprotamu variantu: "Latvijas tauta savā brīvi vēlētā Satversmes sapulcē ir nolēmusi sev šādu valsts Satversmi.

" Pašlaik piedāvātais teksts ir garas un patosa pilnas E. Levita un kompānijas fantāzijas par gandrīz gadsimtu senajiem notikumiem, visai apšaubāmas no vēsturiskās patiesības viedokļa, kurām klāt pievienoti mūsdienīguma elementi. Turklāt saprātīgais un visaptverošais termins "Latvijas tauta" ir aizstāts ar "latviešu nāciju", kas ir pretrunā ar Satversmes pamattekstu un nekādi neveicina sabiedrības saliedēšanu.

Kaut kā garāmejot tiek pieminētas mazākumtautības, kuru tiesības Latvijā kā jau demokrātiskā valstī arī it kā tiek ievērotas. Tas skaidri uzsver: ir viena galvenā, t.i., latviešu nācija un visas pārējās. Šajā sakarā jāatgādina Svēto Rakstu vārdi: "Ikviena valsts, kurā iekšējs naids, aiziet bojā; un neviena pilsēta vai nams, kurā iekšējs naids, nevar pastāvēt" (Mt 12:25).

Bīstami jaunievedumi paredzēti preambulas daļā, kas attiecas uz mūsdienu: tās ir kaut kādas "universālās humānās vērtības". Acīmredzot ar to jāsaprot Eiropas ietekmes, tādas kā viendzimuma laulībās, praidi un tml. Dzīve nestāv uz vietas, cilvēka prāts nespēj iepriekš paredzēt visas tās izpausmes, tāpēc grozījumi Satversmes pamattekstā var tikt izdarīti. Taču jaunas preambulas ieviešana Satversmes vēsturiskajam tekstam, mūsuprāt, ir nepieņemama un pat kaitīga. Tā nenāks par labu ne latviešu nācijai, ne mazākumtautībām, ne valstij kopumā.

08.05.2014 , 23:00

tēvs Aleksijs Žilko , Diena.lv


Написать комментарий

Šos citātiņus derētu pabārstīt Putinam pie auss, jo uz Krieviju tie visvairāk attiecas.

Latvijas tauta = latviešu nācija. Punkts.

Valsts Nācija - latvieši. Latviju dibināja latvieši, kuri nevarēja paredzēt, ka PSRS (Krievija) pēc 20 gadiem to okupēs. Vecticībnieku vadība ar šo paziņojumu sevi ir diskreditējusi.

DARGAIS KUNGS JA LATVIESUS NEAISSTVES SATVERSME KAS TAD AISSTAVES VARBUT KRIEVI ,

Cik es sapratu šī preambula aizstāv mazas tautiņas,kurai ir sava nacionāla valsts, tiesības.Tā sauktā māzākumtautība necieš nekādā mērā ,jo viņas valodā runā vismaz 150 miljoni cilvēki uz pasaules.Ja svētais tēvs neatcerās tad vecticībnieki milzīgus gadu simtus bija apspiesti un neatzīti -piemēram viņu laulības oficiāli netzina un visiem bērniem rakstīja ka viņš ir dzimis ārlaulībā.Es kā latviešu tautas(nācija nav lielummānija?)pārstāvis paziņoju ,ka vairums latviešu nejūt naidu pret mazākumtautībām Latvijā.

Tagad taču vecticīniekus vairs nevajā RUS. Var atgrizties uz dzimteni. Nelojalitāte pret valsti, kura deva patvērumu! Palīdzi Dievs, paskaidrot šiem prātu! Iebrauc lūdzot palīdzību, bet tad sāk diktēt savas prasibas!

Bet ko tad viņš iesaka darīt ar okupācijas, kolonizācijas, rusifikācijas postošajām sekām, kuras pilnībā izkropļojušas to situāciju kādai tika rakstīta sākotnējā Satversme.

Vecticībnieki (itkā ļaudis ar augstu morāli) balsoja PAR krievu valodu Latvijā, tā pilnā pašparliecinātība ejot uz Latvijas rusifikacijas ceļa. Jo vairāk krievu būs Latvijā, jo mazāk izredzes latviešu tautai pastāvet pasaulē. Pārtautošana notiek visur pasaulē, ja kāda tauta ir vairāk. Ir izņēmumi - piemeram Kosovā albāņiem bija daudz bērnu un nu tie ir pāris simtu gadu laikā jau 90% Kosovas iedzīvotāju. Vai Sibīrijā, kur nepārtraukti ieplūst ķīniesi, kas ar laiku būs vairākums un tad balsos par Sibīrijas ķinizaciju. Bet kopumā nav ko gaidīt no iebraucējiem želastību, katrs iebraucējs , jo vairāk iebrauc jo vairāk diktē noteikumus. Tā tas ir visur uz Zemes. Nebūsim naivi un skatīsimies reāli patiesībai acīs. Ukrainā krievu un parkrievoto nekrievu Austrumu daļā ir vairākums - attiecīgi dumpis PAR krievu valodu PAR Krieviju.
infoworld@inbox.lv

savulaik vecticībnieki atmuka uz Latviju, lai izvairītos no cariskās Krievijas vajāšanām. Nu tagad paši velk Krieviju Latvijā. Paldies "Dievcivēki" !
Runāsim visi krieviski, klausīsim Maskavu ?

Preambullā var sarkstīt daudz, bet ja valstī likumi nepildās vecticībnieki nekad nebija un nav noskaņoti pret Latvijas valsti daļai nacionālistu ir čuras saskrējušas galvā. Pirmos divdesmit gadus vareja vainot PSRS un krievus tagad esošais un izdarītais ir pašu radīts vai neizdarīts.

Aizej šito un nodeklarē priekšā savam rasputinam. Vajag domāt ar galvu ko un kam pļurkstēt pilnīgi bezjēgā. No kura cauruma esi izlīdis, ka nezini, ka esi Latvijā? Mēs esam savā zemē, un darīsim kā mums gribās,mēs aizstāvam savas valsts un tautas intereses tu ka fiksi uz savu krieviju un tur klārē visiem kaut no rīta līdz vakaram, savas muļķības.Ko ielīduši svešā valstī un tagad meklē kašķi. Ej savā tēvzemē ieved kārtību, jebšu galva vairs nestrādā.

Написать комментарий