ANO: Ukrainai nebija tiesību izmantot pie Kramatorskas helikopterus ar vispasaules organizācijas simboliku

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

ANO ekskluzīvi televīzijas kanālam RT komentēja helikopteru parādīšanos debesīs virs Kramatorskas ar organizācijas atpazīšanas zīmēm.

Organizācijas preses sekretārs paskaidroja, ka speciālās tehnikas izmantošana ir iespējama tikai ANO uzdevumā. Dati pa šādu rīkojumu netika saņemti, bet tas nozīmē, ka Ukrainai nebija tiesību uz šādām darbībām.

ANO ģenerālsekretāra atbildīgais pārstāvis Eri Kaneko RT paziņoja, ka „miera uzturēšanas operāciju un lauku atbalsta departamenti jau kontaktējas ar Ukrainas varu šajā jautājumā”.

Paskaidrojot Kijevas varas helikopteru ar ANO simboliku izmantošanu, Eri Kaneko norādīja uz to, ka parasti atbildību par organizācijas zīmju noņemšanu uzņemas ANO dalībvalsts, kura piešķir militārās iekārtas valstij, kurai tās ir nepieciešamas.

„Valstīm, kuras piešķir militāro kontingentu ANO operācijām un miera uzturēšanas misijām, ir pienākums noņemt visas ANO atpazīšanas zīmes no šī īpašuma pēc tā atgriešanas izcelsmes valstī vai pēc tā ANO oficiālās izmantošanas fakta beigām. Turklāt līgumos, kurus ir parakstījusi ANO un valstis, kuras piešķir militāro kontingentu miera uzturēšanas operācijām, ir teikts, ka „valdībai ir tiesības izmantot lidojošos līdzekļus ar īpašām atpazīšanas zīmēm tikai lidojumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas misiju ietvaros”, – teikts ANO preses dienesta atbildē RT televīzijas kanālam.

Par kaut kādiem ANO uzdevumiem Kijevas valdībai netiek ziņots, no kā izriet, ka Ukrainai nebija tiesību Kramatorskā izmantot helikopterus ar ANO simboliku, – ziņo russian.rt.com.

Atgādināsim, ka nesen MIL parādījās helikopteru fotogrāfijas ar šādu simboliku, kuras nofotografētas Ukrainā. Tika ziņots, ka Ukrainas Nacionālā gvarde pie Kramatorskas izmantoja lidaparātus, kurus agrāk izmantoja ANO miera uzturēšanas operācijā Kongo, tomēr tad tiem bija cits krāsojums.


Написать комментарий