Sinoptiķi sola, ka brīvdienās Daugavpilī būs anomāli karsts laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm sestdien, 24. maijā un svētdien, 25. maijā Daugavpilī un lielākajā mūsu valsts teritorijas daļā tiek gaidīts anomāli karsts laiks.

Tiek gaidīts, ka sestdien gaiss var sasilt līdz +31oC, bet svētdien termometru stabiņi sasniegs +33oC atzīmi.

Sinoptiķi paziņojuši, ka piektdien, 23. maijā daudzās Latvijas pilsētās ir pārsniegts maksimālās šīs dienas temperatūras rekords.

Ūdens valsts ūdenstilpnēs pēdējo dienu laikā ir labi iesilis un ūdens temperatūra Daugavā sastāda +19o …+21oC, bet ezeros +16o … +18oC. Tomēr Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī ūdens temperatūra stipri svārstās mainīgu vēja virzienu un zemūdens plūsmu dēļ, kuras pēkšņi var atdzīt pie krastiem ledainus ūdeņus no dziļuma.

Brīvdienās ūdens ezeros un upēs būs vēl siltāks, kas neapšaubāmi iedvesmos daudzus daugavpiliešus pavadīt laiku pie ūdeņiem. Tādēļ portāls Gorod.lv atgādina saviem lasītājiem par nepieciešamību ievērot elementāras drošības prasības, proti, strauji neskriet ūdenī, karstā laikā pārmērīgi nelietot alkoholu un nepeldēties dzērumā. Īpaši tādēļ, ka mūsu pilsētā un valstī jau ir pirmie peldēšanās upuri.

Zinātnieki brīdina par augstu Saules radiācijas līmeni, kurš brīvdienās var sastādīt 6 balles, kas ir ļoti augsta, tādēļ jāparūpējas par savu ādu un jālieto speciāli krēmi, galvassegas un saulesbrilles ar augstu aizsardzības pakāpi. Tāpat jādzer vairāk ūdens, pat negaidot slāpes.

Lai atpūta siltajos Saules staros vienmēr jums visiem būtu patīkama un bez skumjām sekām mūsu veselībai!


Написать комментарий