EDSO aicina apturēt vardarbību Ukrainā mierīgu vēlēšanu dēļ

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

EDSO novērošanas misijas vadītājs Ertugruls Apakans aicina apturēt asins izliešanu un dod iespēju sarīkot Ukrainā prezidenta vēlēšanas.

CCTV atzīmē, ka EDSO ir piedāvājusi arī miermīlīgas noregulēšanas plānu, kurā aicina rīkot pārrunas par varas decentralizāciju un krievu valodas statusu.

EDSO novērošanas misijas vadītājs vērsās pie visām Ukrainas konflikta pusēm ar aicinājumu atturēties no vardarbības līdz prezidenta vēlēšanu beigām, kuras notiks svētdien, – ziņo russian.rt.com.

Ertugruls Apakans, EDSO novērošanas misijas vadītājs Ukrainā: Mēs šeit ieradāmies, lai normalizētu situāciju Ukrainā, labākas valsts nākotnes, plurālisma, iecietības un demokrātiskas valsts varas nomaiņas dēļ. Mēs aicinām apturēt asins izliešanu un pilnīgi pārtraukt vardarbību.

EDSO piedāvā arī miermīlīgas noregulēšanas plānu, kura mērķis ir pārtraukt vardarbību un normalizēt situāciju Ukrainā amnestijas izsludināšanas ceļā visiem, kuri ir iesaistīti nekārtībās.

Turklāt organizācija aicina rīkot pārrunas par varas decentralizāciju un krievu valodas statusu. EDSO ir nosūtījusi misiju vēlēšanu novērošanai. Separātisti valsts austrumos apsolīja izjaukt balsošanu.

Kijevas varas iestādes saskata vēlēšanās iespēju mazināt sasprindzinājumu un stabilizēt situāciju valstī. Tomēr tās atzīst, ka vēlēšanu norise nebūs iespējama dažos austrumu reģionos, kuros vēlētāji un ierēdņi, kuri ir atbildīgi par vēlēšanu norisi, ir saskārušies ar iebiedēšanu un dažos gadījumos ar fiziskās izrēķināšanās draudiem no nemiernieku puses. 


Написать комментарий