Krievija apsūdz NATO par militārās klātbūtnes palielināšanu pie tās robežām

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Par karaspēka kontingenta palielināšanu pie KF robežām NATO apsūdz Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs. Viņš paziņoja, ka Maskava uz to atbildēs.

„Paaugstinās alianses operatīvās un kaujas gatavības intensitāte Krievijas robežu tuvumā. Atsevišķas Rietumvalstis ir pastiprinājušas retoriku pret Krieviju, palielina NATO spēku sastāvu Baltijas valstīs, Polijā un Rumānijā, kā arī bloka militāro klātbūtni Baltijas, Vidusjūras un Melnās jūras akvatorijās”, – 23. maijā paziņoja Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs starptautiskās drošības konferences laikā Maskavā.

Gerasimovs brīdināja, ka šādos apstākļos Krievija būs spiesta veikt atbildes pasākumus, – ziņo russian.rt.com.

Saistībā ar Ukrainas krīzi NATO ir izvietojusi papildus karaspēku un tehniku Rietumvalstīs, kuras ir alianses dalībnieces, un ir pastiprinājusi gaisa telpas patrulēšanu reģionos, kuri atrodas blakus Krievijai, atzīmē Reitera aģentūra.

NATO apsūdz Krieviju par to, ka tā ir koncentrējusi lielu militāro grupējumu pie Ukrainas robežas, lai ietekmētu šo valsti. Tomēr Krievija ziņo, ka jau ir pabeigusi manevrus pie Ukrainas robežas un atvelk no turienes savu karaspēku.


Написать комментарий