Indijā picu piegādās ar kvadrokopteriem

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

Niknākais picu piegādātāju ienaidnieks ir sastrēgumi. Pat, ja adresāts atrodas dažu kilometru attālumā, reizēm stundas laikā picu piegādāt tā arī neizdodas.

Kurš gan gribēs gaidīt picu vairākas stundas? Ēst gribas tad, kad gribas un ne dažas stundas vēlāk, kad satiksme kļuvusi raitāka. To sapratusi arī kāda Indijas pilsētas Mumbajas picērija.

Lielā mērā Mumbajas picērijas Francesco's vadība smēlusies iedvesmu pirms kāda laika izskanējušajā Amazon.com paziņojumā. Viens no lielākajiem pasaules interneta tirgus plačiem paziņoja, ka preci klientiem piegādās ar lidojošiem ērmiem, ko varētu nodēvēt par bezpilota helikopteru.

Picērija tikusi tālāk par Amazon.com, jo pirmā pica ar šo lidojošo ērmu piegādāta jau šā gada 11. maijā.

Konkrētais četru propelleru ērms jeb kvadrokopters maksājot vien 1900 amerikāņu dolārus. Šādam picas piegādes veidam ir gan savi plusi, gan mīnusi. Protams, picu var piegādāt daudz ātrāk, apejot sastrēgumus. Galvenie mīnusi ir tie, ka šāda ierīce var veikt vien 8 kilometru garu maršrutu bez papildus uzpildes. Vēl jārēķinās, ka Mumbajā ir ne mazums objektu, virs kuriem nedrīkst pārlidot pat muša.


Написать комментарий