Somijas koncerns aizliedza Daugavpilī uzvarējušam sadzīves atkritumu izvešanas operatoram izmantot savu nosaukumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „L&T”, kura uzvarējusi konkursā uz sadzīves atkritumu izvešanu no Daugavpils teritorijas, manīs nosaukumu, jo Somijas koncerns aizliedza tai izmantot savu nosaukumu sakarā ar to, ka koncerns pamet tirgu, 26.maijā notikušajā preses konferencē paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe.

Atbildot uz jautājumu par to, vai konkursa dokumentācija paredz firmas nosaukuma maiņu, Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka pasūtītājs nevar aizliegt kompānijai mainīt nosaukumu vai juridisko adresi, un likums tika ievērots – pasūtītājs tika savlaicīgi informēts par nosaukuma maiņu.

Pašvaldība no savas puses ir saskaņojusi konteinerus, kurus uzstādīs jaunā firma, kā arī Domē iesniegts līgums, kuru uzņēmums slēgs ar juridiskām un fiziskām personām, patlaban juristi pārbauda saņemto dokumentāciju.

Vicemērs paziņoja, ka saskaņā ar jaunā operatora prognozēm, savus darba pienākumus tas sāks pildīt no 1.augusta. Tiek plānots, ka no šī datuma tiks piemērots arī jauns tarifs – 7,31 eiro plus PVN par kubikmetru atkritumu, kas ir par 43% mazāk, nekā pašreiz, paskaidroja vicemērs.

Jāatzīmē, ka patlaban maksa par atkritumu izvešanu no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām tiek aprēķināta atkarībā no dzīvokļu skaita. Vai jaunais operators, aprēķinot maksu, ņems vērā noteiktās mājas iedzīvotāju saražoto atkritumu daudzumu vai kādu vidējo rādītāju, pagaidām netiek ziņots.


Написать комментарий