V.Azarevičs: Nevar teikt, ka arodbiedrība aktīvi risina mūsu skolotāju jaunā darba samaksas modeļa ieviešanas jautājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija no 2015.mācību gada plāno ieviest jaunu skolotāju darba samaksas modeli.

Sakarā ar augstākminēto, tika izveidota darba grupa, kurai jāizstrādā jaunais modelis un kurā darbojas 35 valsts skolu, sporta centru, profesionālo skolu, pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvji. Daugavpili šajā grupā pārstāv 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs.

Pirmdien, 26.maijā, Izglītības un zinātnes ministrija iesniedza darba grupai divus iespējamos skolotāju darba samaksas modeļus. V.Azarevičs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka patlaban šie modeļi nodoti izskatīšanai speciālistiem, vēlāk uz viņu secinājumu pamata tiks aprēķinātas jaunas skolotāju darba algas.

„Diemžēl mums netika iesniegti finansiālie aprēķini, tikai modeļi, tādēļ pagaidām par konkrētām summām runāt nevar.  

Es nepiekrītu iecerei, saskaņā ar kuru skolotājiem būs jāstrādā 40 stundas nedēļā, savu viedokli izteicu arī vakar notikušajā sēdē. Patlaban skolotāja likme ir 21 stunda nedēļā, un to vēlas palielināt līdz 36-40 stundām. Esam ES, tādēļ vēlamies ieviest Eiropas izglītības sistēmu.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka 40 stundās tiks iekļauta burtnīcu pārbaude, individuālas konsultācijas utt. Vārdu sakot iekļaus to, kas līdz šim laikam tika atsevišķi apmaksāts. Taču nav zināms, cik kontaktstundas tiks ieskaitītas. Jāizstrādā šo stundu apmaksas kritēriji.

Kamēr skolotāju darba samaksas finansiālais modelis netiks līdz galam izstrādāts, mēs nevaram pateikt, vai slodzes palielināšana dos pozitīvu rezultātu.

Tāpat nesaņēmu atbildi uz jautājumu par skolotāju atvaļinājumiem. Nav skaidrs, vai tas paliks 56 dienas garš vai sastādīs 28 kalendārās dienas. Cerams, ka tuvākajā laikā saņemsim atbildes uz visiem mūs interesējošiem jautājumiem”, paskaidroja V.Azarevičs.

Pēc viņa vārdiem, šie jautājumi ir saistīti arī ar sistēmas „nauda seko skolēnam” saglabāšanu un skolotāju kategorijām, un tie tiks apspriesti Daugavpils Direktoru padomes sēdē.

„Turklāt nevar teikt, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība aktīvi piedalās šo jautājumu risināšanā. Patlaban tā atbalsta 40 stundu darba nedēļas ieviešanu, tādēļ situācija nav saprotama”, paziņoja 3.vidusskolas direktors.


Написать комментарий