Luhanskā no Krievijas ielauzusies bruņotu kaujinieku autokolonna; turpinās pretterorisma operācija

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Naktī no pirmdienas uz otrdienu, 27.maijā, no Krievijas Ukrainā ielauzusies bruņotu kaujinieku autokolonna, vēsta portāls "Kyivpost".

Ukrainas robežsargi Luhanskas apgabala Birjukovas robežpostenī plkst. 03:40 pret iebrucējiem atklājuši uguni. Lielākajai daļai iebrucēju tomēr izdevies izlauzties cauri robežsargu raidītajiem šāvieniem, Ukrainas spēkiem izdevies pārtvert vienu busiņu un divus vieglos automobiļus, vēsta ziņu aģentūra "Unian.ua".

Minētie transportlīdzekļi bijuši piepildīti ar šaujamieročiem, lielākoties ar Kalašņikova automātiem un rokas prettanku granātmetējiem.

Sadursmē neviens no Ukrainas robežsargiem nav cietis, savukārt iebrucēju rindās "smagi ievainots kāds krievvalodīgais", norāda "Kyivpost".

Pēc pēdējās diennakts notikumiem Ukrainas valdības pretterorisma operācijas vadības grupa paziņojusi, ka Doņeckā ir apzināti visi stratēģiskie objekti, kuros atrodas teroristi. Ja nemiernieki nepadosies, pret tiem tikšot vērsts mērķtiecīgs uzbrukums.

Jau vēstīts, ka kādā citā 27.maija nemiernieku un Ukrainas armijas sadursmē promaskavisko separātistu kaujinieki, kas bija sagrābuši Doņeckas lidostas termināli, "praktiski tikuši iznīcināti". Pēc Krievijas un rietumu ziņu mediju informācijas, Doņeckas lidostas operācijā armija varētu būt nogalinājusi no 50 līdz 100 nemierniekiem.

Pēc otrdienas asajām sadursmēm Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks norādījis, ka šobrīd reģionā turpinās Ukrainas valdības spēku pretterorisma operācijas aktīvā fāze.

Tāpat Timčuks apliecinājis, ka pēdējās diennakts operācijas Ukrainas spēku rindās kritušo neesot.

Savukārt Ukrainas varasiestādes aicinājušas Krieviju nepieļaut tādus apstākļus, kad no Krievijas robežpunktiem brīvi uz Ukrainu varētu doties "nezināmi kaujinieku grupējumi".


Написать комментарий