Daugavpils novadā darbosies 22 jaunie gidi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šopavasar Daugavpils novadā darbību uzsāka gidu skola, kura ieinteresēja daudzus novada un pilsētas iedzīvotājus.

Savukārt 21. un 25.maijā 22 gidu skolas studenti kārtoja gala eksāmenus, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības aģentūras „TAKA” vadītājs Rolands Gradkovskis.

„Eksāmeni tika veiksmīgi nokārtoti, katrs no jaunajiem gidiem prezentēja kādu Daugavpils novada maršrutu, vairāki maršruti un objekti mums bija īsts pārsteigums”, atzīmēja R.Gradkovskis.

Pēc viņa vārdiem, pārsteigumu sagādāja ekskursijas pa Kalkūnes ciemu un Ambeļiem, jauns skatījums uz Līksnas baznīcu, pastaiga pa Višķu parku, Ilgu pili Skrudalienas pagastā u.c.

R.Gradkovskis paziņoja, ka, lai nokārtotu gala eksāmenu, gidiem bija jānovada 20 minūtes gara ekskursija, kas ir daudz īsāka par tūristiem piedāvātajām ekskursijām, bet ļauj novērtēt studentu iemaņas un prasmes.

Gidu skolas studenti pārvalda vairākas valodas – latviešu, krievu, poļu, angļu, vācu, tādēļ Daugavpils novada viesiem būs iespēja saņemt viņu pakalpojumu šajās valodās.

R.Gradkovskis atzīmēja, ka daži no gidu skolas audzēkņiem jau novadījuši īstas ekskursijas, piemēram, jaunais gids ar Daugavpils novadu iepazīstināja viesus no Maltas un Itālijas, kuri bija ieradušies uz tautas mākslas festivālu „Augšdaugava 2014”.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondent jautājumu, kur jaunie gidi būs atrodami un kādus pakalpojumus viņi sniedz, R.Gradkovskis norādīja, ka tuvākajā laikā šī informācija būs pieejama „TAKA” (Rīgas ielā 2, Daugavpils), Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 22a, Daugavpils), kā arī plašsaziņas līdzekļos.

Atgādināsim, ka gidu skolas organizatori bija apmierināti ar Daugavpils novada iedzīvotāju un daugavpiliešu aktivitāti, kuri iesniedza pieteikumus mācībām skolā. Kopumā mazāk nekā mēneša laikā tika saņemti 40 interesentu pieteikumi, tomēr uz pirmo gidu skolas nodarbību tika uzaicināti 26 pasākuma dalībnieki. Gidu apmācību kursā tika iekļautas gan teorētiskās (Daugavpils novada vēsture, kultūras pieminekļi, leģendas, tūrisma attīstība, arhitektūra, kultūra, ekskursiju vadītāju pienākumi), gan praktiskās (komunikācijas treniņi, oratora māksla, grupu veidošanas pamatprincipi, kā arī praktiskais gida darbs) nodarbības.


Написать комментарий