Robežsardzē notikušas vairāku vadošo amatpersonu rotācijas

foto: Valsts robežsardze
foto: Valsts robežsardze

Valsts robežsardzē ir notikusi vadošo amatpersonu rotācija, ar mērķi nodrošināt robežsardzes struktūrvienību efektīvu vadību, kā arī nepārtrauktu robežsardzes amatpersonu profesionālo izaugsmi, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Rotācijas rezultātā ar 26.maiju ir iecelts Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks, Inspekcijas un slepenības režīma dienesta priekšnieks un mainījusies vadība Rīgas, Ludzas un Ventspils teritoriālajās pārvaldēs.

Līdzšinējais Rīgas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Juris Martukāns, kurš līdz šim devis nozīmīgu ieguldījumu Valsts robežsardzes personāla politikas plānošanā un īstenošanā, iecelts Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieka, Inspekcijas un slepenības režīma dienesta priekšnieka amatā. Tas darīts, lai nodrošinātu nepārtrauktu un mērķtiecīgu darbību Valsts robežsardzes iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanā, kā arī korupcijas novēršanā un tās risku mazināšanā.

Ventspils pārvaldes Kurzemes dienesta priekšnieks pulkvežleitnants Olevs Zutis, kurš ir ieguvis vērtīgu pieredzi robežpārbaužu organizēšanā ostās, kā arī nelegālās migrācijas apkarošanā Kurzemes reģionā, turpmāk vadīs Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldi.

Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālizmeklēšanas dienesta priekšnieks, pulkvežleitnants Ivars Ruskulis, virsnieks ar lielu pieredzi nelegālās migrācijas un akcizēto preču nelikumīgas pārvietošanas pāri zaļai robežai apkarošanā, iecelts Ludzas pārvaldes priekšnieka amatā.

Savukārt līdzšinējam Ludzas pārvaldes priekšniekam pulkvežleitnantam Vidmantam Rinkunam, kurš līdz šim sevi pierādījis kā profesionālu un labām dienesta organizatora spējām apveltītu virsnieku, uzticēts vadīt pārvaldi ar lielāko pārraudzības teritoriju – Rīgas pārvaldi.

 


Написать комментарий