Līvānu novadā pēdējā laikā norisinājās daudz interesantu sporta pasākumu

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Par jaunākajiem notikumiem Līvānu novada sporta dzīvē stāsta JIC "Kvartāls" vadītājas vietniece Mārīte Vilcāne, informē Līvānu novada portāls.

  • Sporta nakts

Tūrisma sezonas atklāšanas un Muzeju nakts ietvaros Līvānos norisinājās arī naksnīgas sporta aktivitātes. Sportiskā nakts sākās ar orientēšanās sacensībām. Šogad iepriecināja vietējo orientieristu atsaucība. Uz starta stājās gan pieredzējuši dalībnieki, gan iesācēji. Paldies par sacensību izdošanos jāsaka sacensību galvenajam tiesnesim Jānim Pintānam, JIC “ Kvartāls” un Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas brīvprātīgajiem, Uldim Mališevam, Ivaram Bidzānam, Guntai Dreimanei, Jānim Važņevičam, Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centram, policijas iecirknim. Orientēšanās sacensībās par uzvarētājiem kļuva S-1 grupā – Margita Lude, S-2 grupā – Samanta Kozule, S-3 grupā Margita Rudzāte, S-5 grupā - Ruta Mazjāne, S-6 grupā – Irina Gerasimova, V-1 grupā – Aleksis Belovs, V-2 grupā Raitis Čerkas, V-3 grupā – Roberts Groza, V-4 - Raivo Pastars, V-6 grupā – Jānis Turks. Pēc tam sportisti savus spēkus izmēģināja JIC “Ķvartāls” āra laukumos un telpās. Strītbolā startēja 9 komandas, smilšu futbolā - 7 komandas. Smilšu futbolā uzvarēja komanda „FIB” un strītbolā „AK-7”. Sacensības noritēja līdz plkst. 4.00 no rīta. Paldies visiem par līdzdarbošanos sportiskajā naktī.

  • Galda teniss

Noslēdzies Līvānu novada galda tenisa čempionāts vīriešiem. Saspringti aizritēja sacensību divpadsmitā kārta starp līderiem Pāvelu Koņuhovu un Genādiju Rovņejko. Duelī uzvarēja Pāvels. Viņam uzvara divpadsmitajā kārtā un visā čempionātā. Godpilnā otrā vieta Genādijam Rovņejko. Par trešo vietu cīnījās Vilis Krievs un Oļegs Stepanovs. Oļegs šajā kārtā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā bija par maz punktu, lai apsteigtu Vili. Līdz ar to uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās Vilis Krievs. Ceturto vietu izcīnīja Oļegs Stepanovs, piekto - Normunds Liepnieks un olimpisko sešinieku noslēdza Zahids Alijevs.

  • 3. Jersikas sporta svētki

Sekmīgi aizvadīti 3. Jersikas pagasta sporta svētki. Svētku atklāšanā pagasta pārvaldes vadītāja Anita Lietauniece sveica sportistus un novēlēja sasniegt labus rezultātus, saturīgi ar ģimenēm pavadīt savu brīvo laiku. Sporta svētku talismans - Vinnijs Pūks - savu vēlējumu teica dzejā un apstiprināja visu aktivitāšu galvenos tiesnešus. pludiņmakšķerēšanā Andri Kundziņu, volejbolā Mārtiņu Vucenlazdānu, šautriņās Ivaru Bidzānu, sēdvolejbola servēs Sintiju Lukjansku, trīskāršajā lēcienā Edgaru Lukjansku, bērnu sacensībās Kristīni Piļščikovu un nūjošanā Astēriju Vucēnu. Pludiņmašķerēšanas entuaziasti pirmie devās cīņā par lielo lomu. Sacensību galvenais tiesnesis Andris Kundziņš bija gandarīts par dalībnieku pārstāvniecību (14 dalībnieki), jo tie bija ieradušies no Madonas, Kalsnavas, Jēkabpils, Preiļiem, Rudzātiem, Turkiem. Uzvarētājs no Daugavas izcēla 1,470 kg smagu lomu un tas bija jēkabpilietis Jurijs Nikandrovs, Kazimirs Anspaks no Rudzātiem izvilka 1,360 kg un ieņēma 2. vietu, trešo vietu izcīnīja kalsnavietis Viktors Ūdrs ar 1,320 kg smagu lomu.  Šautriņu mešanā uzvarēja Ilgvars Gritāns, Artūrs Petrāns un Artūrs Pfafrods. Starp sievietēm labāko rezultātu sasniedza Marika Rudzīte-Griķe.  Trīskāršajā lēcienā absolūti labāko rezultātu sasniedza Valdis Malizovskis - 14,26 m. Mārīte Vasiļjeva ierindojās trešajā vietā, bet uzrādīja labāko rezultātu starp sievietēm- 12,97. Sēdvolejbola servēs visprecīzāk servēja Mārtiņš Jeļisejevs, Mārīte Vasiļjeva un Marika Rudzīte–Griķe. Bērni sacentās savās sacensībās, kuras vadīja Kristīne Piļščikova. Visas dienas garumā svelmē spēlēja vienpadsmit komandu volejbolisti. Ļoti noderēja Allas Griņevičas gatavotā garšīgā aukstā zupa, kā arī frikadeļu zupa. Vēlā pēcpusdienā noskaidrojās arī uzvarētāji volejbolā. Dāmām uzvarēja Dagdas komanda. Otro vietu izcīnīja Skābenes (Marika Rudzīte Griķe, Mārīte Vasiļjeva, Olita Bidzāne), bet trešo – Duets (Svetlana Kožuhovska, Mārīte Vilcāne). Kungiem pirmo vietu izcīnīja Latgales mežsaimnieks (Jānis Bikšis un Vjačeslavs Dmitrijevs), otro- Rego (Vadims Vasiļjevs un Artūrs Pfafrods), trešo – Konstantinova, komanda no Dagdas.

  • Olaines apļi 2014

Jau trešo gadu Olaines pilsēta gaidīja skriešanas entuziastus un visus tos, kas vēlas kvalitatīvi un sportiski pavadīt savu brīvo laiku, uz krosa skriešanas sacensībām “Olaines Apļi 2014”. Sacensībās 10 km distancē startēja Līvānu vieglatlētikas kluba pārstāvis Jānis Važņevičs un pārliecinoši uzvarēja savā grupā V5 ar rezultātu 0:41:59.

  • 7. Līvānu novada atklātais vieglatlētikas čempionāts

Šogad Līvānu novada vieglatlētikas čempionāts bija izraisījis interesi daudzos  jo daudzos sporta karalienes bruņiniekos. Sacensībās piedalījās dažāda mēroga “zvaigznes”, kuras ir startējušas un guvušas godalgas Latvijas, Eiropas, Pasaules čempionātos un citās Starptautiskā līmeņa sacensībās. Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne atklāšanas parādē sveica sportistus ar novēlējumu sasniegt labus rezultātus un saudzēt savu veselību karstajā dienā.

Visus klātesošos sacensību atklāšanā priecēja bērnudārza “Rūķīši” jaunie sportisti. Četras komandas veica viena apļa stafeti un pēc tam kopā ar vecākiem un citiem interesentiem visi kopā veica vienu goda apli. Jaunie sportisti pēc finiša saņēma saldās balvas. Paldies bērnudārza “Rūķīši” sporta skolotājam un sacensību galvenajam tiesnesim Vjačeslavam Grigorjevam, audzinātājām un vecākiem par dalību sacensībās.

Sportistu sasniegtie rezultāti patiesi iepriecināja ne tikai sacensību organizatorus, bet arī pašus sportistus. Noteikti tika sasniegti divi stadiona rekordi - 100 m skrējienā vīriešiem un tāllēkšanā. To paveica Dairis Rinčs ( Preiļi), attiecīgi uzrādot rezultātus 11,12 ar pretvēju  -1,3 un 7,15. Godalgoto vietu ieguvēji saņēma medaļas un sertifikātus. Katras disciplīnas uzvarētāji saņēma Līvānu NRK sponsorēto Isostar dzērienu. Seši augstāko rezultātu ieguvušie sportisti tika nominēti vēl vienai balvai. Zēnu konkurencē tas bija Oļegs Hveckovičs, kurš sasniedza personīgo rekordu augstlēkšanā 1,80 cm un meitenēm Viktorija Daļecka lodes grūšanā par rezultātu 11,71, vīriešiem Dairis Rinčs par tāllēkšanas rezultātu, Kitija Valere par 3000m rezultātu 10:42,40, veterāniem Vladimirs Poļakovs  un Laila Pētersone par rezultātiem augstlēkšanā 160 cm.

Lielu darbu stadiona sagatavošanā sacensībām paveica Līvānu 1. vidusskolas saimniecības vīri un Līvānu vieglatlētikas kluba biedri - Andrejs Bondarevs, Vjačeslavs Grigorjevs, Jānis Važņevičs. Šogad sacensību sekmīgā norisē palīdzēja Jēkabpils SS direktors Edgars Lamba, kurš veica startera pienākumus, ar elektroniku darbojās Krišs Noris, augstlēkšanu tiesāja Ainis Raubišķis, tāllēkšanu Modris Osvalds, lodi Jānis Māsāns un Ivars Bidzāns, laikus “dublēja”  Andrejs Bondarevs un Sintija Grigorjeva, rezultātus apkopoja Maija Kulakova, Māris Grigalis, Jānis Važņevičs,  Kristīne Kirilova, JIC “Kvartāls“ brīvprātīgie. Paldies Līvānu kultūras centram par apskaņošanu un Līvānu dzīvokļu un komunālajai saimniecībai par saimnieciskajiem darbiem. Milzīgs paldies Līvānu novada domei, vieglatlētikas klubam, Līvānu NRK, Jēkabpils sporta centram un Jēkabpils sporta skolai, apdrošināšanas sabiedrībai „BTA Insurance Company” SE par atbalstu sacensībām.

Sīkāk ar sacensību rezultātiem var iepazīties šeit.

  • Kikboksa sacensības Baltijas kauss-2014

Līvānu kikboksa klubs “Skits” sekmīgi startēja Starptautiskajās sacensībās “Baltijas kauss 2014” . Pirmās vietas izcīnīja Sergejs Ustinovs un Dmitrijs Isajevs, otrās – Ņikita Ivanovs un Deniss Voskresenskis, trešās – Maksims Hlizovs un Renāts Vavilovs. Jaunie sportisti līdz desmit gadu vecumam startēja 4. atklātajās divcīņas sporta veidu sacensībās “KIDS FIGHTER 2014”. Par uzvarētāju kļuva Andis Kalvāns ( 10g.), otro vietu izcīnīja Markuss Lubāns( 6.g.), trešo - Normunds Ločmelis ( 8.g.). Paldies trenerim Iosifam Kovči un vecākiem par ieinteresētību.


Написать комментарий