Ziņojums: Sociālo reformu rezultātā Lielbritānijā 5 milj. bērnu ir spiesti dzīvot nabadzībā 1

foto: chinadaily.com.cn
foto: chinadaily.com.cn

Starptautiskā organizācija „Glābsim bērnus” veica pētījumu un nonāca pie secinājuma, ka Lielbritānijas bērnu stāvoklis pēc sociālo reformu veikšanas ir tikai pasliktinājies.

Tiek sagaidīts, ka līdz 2020. gadam bērnu skaits, kuri dzīvo nabadzībā, pieaugs par 1,4 milj.

Neskatoties uz sociālajām reformām, arvien lielāks Lielbritānijas bērnu skaits nonāk uz nabadzības sliekšņa, raksta The Independent, atsaucoties uz starptautiskās organizācijas „Glābsim bērnus” pētījumu.

Turklāt visvairāk cieš nevis klaidoņu un cilvēku bez noteiktas dzīvesvietas bērni, bet maznodrošināto ģimeņu bērni. Saskaņā ar organizācijas statistiku šādu ģimeņu ienākumi pēc jaunievedumiem sociālajā sfērā vidēji ir samazinājušies par 8–9%, atmetot šādas mājsaimniecības aiz nabadzības robežas.

Pamatfaktori, kuri ietekmēja maznodrošināto ģimeņu labklājību, ir sociālo pabalstu samazinājums, mājokļa izmaksu pieaugums un fiksētā darba alga, kura gadiem ilgi netika paaugstināta, – ziņo russian.rt.com.

Turklāt liels nabadzīgo izdevumu postenis ir pārtika. Bet pēdējo 4 gadu laikā pārtikas produktu cenas Lielbritānijā ir pieaugušas par 19%. Daudzas ģimenes nevar atļauties ēst trīs reizes dienā, tādēļ viņi izlaiž vienu ēdienreizi.

Vispārējā cenu pieauguma dēļ pieaug arī bērna kopšanas izdevumi. Saskaņā ar iegūto statistiku katra desmitā Apvienotās Karalistes ģimene nevar atļauties nopirkt bērnam apavus, kad tas ir nepieciešams.

Visas politiskās partijas paziņo par to, ka grasās galīgi uzvarēt bērnu nabadzību līdz 2020. gadam. Spriežot pēc iegūtajiem datiem, tām ne tikai neizdosies to izdarīt, bet nabadzīgo bērnu skaits tikai pieaugs par 41%.


Написать комментарий

Piemirsies pateit, ka tie ir emigrantu bērni un ne jau strādāt uz Angliju tie bija braukuši... zaļā ilgtspēja Reforma aicina tomēr sākt strādāt un dabas vērotāji var palikt savās mītnes zemēs