Modests Koļerovs: SC kalpo savai politiskai mafijai, tādēļ ir šāds EP vēlēšanu rezultāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti šokēja daudzus Eiropas līderus, liekot meklēt iespēju reformēt Eiropas ekonomiku.

Notikušajās EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja „eiroskeptiķi”. Vācijas Ārlietu ministrijas galva lika saprast, ka vēlētāji, kuri balsoja par „eiroskeptiķiem”, ir izdarījuši nepareizu izvēli, kas varētu kaitēt vienotai Eiropai.

Francija, Itālija, Lielbritānija, Grieķija vēlas lielāku fiskālo brīvību. Lielbritānijā uzvaru guvusi eiroskeptikā Apvienotās Karalistes Neatkarības partija (UKIP), kas ieguvusi vairāk nekā 30% balsu.

Ar ko varētu būt saistīta „eiroskeptiķu” uzvara EP vēlēšanās, portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot pie vēstures zinātņu kandidāta, KF I klases valsts padomnieka.

- Tas ir saistīts ar ES krīzi. Cilvēki to jūt un izmanto vienīgo iespēju izteikt savu protestu – balso par jaunām sejām, aizmirstot, ka viņu rokās ir vien retoriskā vara.

- Kā cilvēki, kuri apšauba ES un iestājas par valstu izstāšanos no ES, ietekmēs turpmāko EP darbību un ES?

- EP nevar būtiski ietekmēt Eiropas Komisijas (EK) darbību, tas demonstrē ES valdības rīcības motīvus, kuri arvien vairāk ir saistīti ar centrālās birokrātijas korporatīvām interesēm. Tā rezultātā EK darbā iesaistīsies arvien vairāk bezatbildīgu radikāļu, piemēram, no Baltijas valstīm, kuru galvenais panākums ir šoka politikas pieredze, nepopularitāte, vēlētāji viņu acīs ir vien iespēja uztaisīt karjeru Briselē.

- Kāpēc centristi zaudē savas pozīcijas, kuras ieņem labējie centristi?

- Nosacītie centristi zaudē pozīcijas, jo ir viņu kārta atbildēt par ES realitāti. Pēc tam būs nākamie, taču tikai „eiroskeptiķi” spēj kritiski uztvert ES darbības augļus.

- Vai EP vēlēšanu rezultāti kādā veidā ietekmēs Krievijas un ES attiecības?

- Nē, jo reāla ES politika ir EK un ASV rokās.

- Latvijā un Latgalē SC zaudēja Vienotībai. Latgalē par SC nobalsoja vien 24%. Ar ko tas varētu t saistīts?

- Par SC krahu Latvijā runāts ir daudz. Varu piebilst, ka gandrīz neviens nevarēja prognozēt, ka SC krahs pienāks tik ātri.

Galvenais, kāpēc tas ir noticis, - šī partija kalpoja un kalpo savai politiskai mafijai, savām demonstratīvām, skandalozām interesēm, nevis domā par vēlētāju interesēm. Un šādos gadījumos vēlētājs zaudē uzticību.


Написать комментарий