ASV top pilsēta, kurā dzīvos tikai rasisti un antisemīti

foto:  Craig Paul Cobb
foto: Craig Paul Cobb

Kāds 62 gadus vecs vīrietis, kurš Kanādā tiek apsūdzēts par rasu naida kurināšanu, lēnā garā kādā ASV mazpilsētā iepērk nekustamo īpašumu, lai tajā izveidotu rasistu savienību.

Šis vīrietis ir Ziemeļamerikā labi pazīstamais Kreigs Pols Kobs - rasists, antisemīts, geju un lesbiešu nīdējs, neonacists, svētā kara un balto cilvēku pārākuma sludinātājs, interneta resursa "Podblanc" dibinātājs.

Kā vēsta izdevums "Grand Forks Herald", nekustamo īpašumu, kas būs ideāls baltajiem cilvēkiem - ar augsti apmaksātu darbu un augstu dzīves līmeni, Kobs iepērk Ziemeļkarolīnas štata pilsētā Leitā (Leith).

Kā noskaidrojuši žurnālisti, Granta apgabalā, kurā atrodas Leita, kopš 2012. gada rasists jau iegādājies divstāvu māju un 12 citus nekustamā īpašuma objektus.

Video vēstījumā, ko Kobs publicējis internetā, viņš visus nacionālistus aicina pievienoties un pārcenties uz dzīvi Leitā, kur visi kopā avarētu izvietot nacistu karogus. Aicināti tiek visi "baltā pārspēka" piekritēji un viņu draugi.

Tāpat Kobs visus savus topošos kaimiņus aicina vietējās vēlēšanās balsot par kandidātu, kurš nodrošinās, lai "baltie atkal varētu pārņemt varu savās rokās".

Savā publikācijā, kas izvietota organizācijas "White Superamacy" mājaslapā, Kobs raksta: "Man ir lielisks baltās rases atdzimšanas plāns. Domāju, ka daudzi par to dzirdējuši, bet tikai retais var nosaukt vietu, kur tā tiks īstenota dzīvē.

Tagad es varu paziņot, ka tas notiks Bekenā (Reģions Ziemeļdakotas rietumu daļā, kas ir šī štata bagātākā naftas ieguves vieta. - Red. piez.). Mēs iekārtosimies darbā un mierīgi strādāsim, lai sasniegtu savus mērķus."


Написать комментарий