Deputāti pieņēma gala lēmumu par Daugavpils Glābšanas dienesta likvidēšanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.maijā Daugavpils pilsētas domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu likvidēt pilsētas Glābšanas dienestu, lēmuma pieņemšanas gaitā nevienam no deputātiem papildjautājumi nebija radušies.

Tagad glābēji strādās Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) ietvaros, kurai no 1.jūlija būs Glābšanas dienesta tiesības un pienākumi. Deputāti uzdeva Domes izpilddirektoram organizēt resursu inventarizāciju un to nodošanu KSP. Savukārt Glābšanas dienesta vadītājam uzdots sagatavot pārskatu par iestādes darbību.

Domes pārstāvji iepriekš apliecināja, ka visi 23 iestādes darbinieki pāries strādāt KSP, kā to nosaka likums. Jāatzīmē, ka no 15.aprīļa līdz 15.oktobrim Dienests strādās saskaņā ar vasaras sarakstu un tā štatu sarakstā apstiprināti 23 cilvēki: iestādes vadītājs, grāmatvedis, lietvedis, 8 glābēji ūdenslīdēji, 4 glābēji motoristi, 4 matroži motoristi, darba aizsardzības speciālists, elektrotehniķis un 2 feldšeri.

Ziņotājs paskaidroja, ka lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz likumdošanas bāzi, kas paredz efektīvu pašvaldības funkciju izpildi un racionālu pilsētas budžeta līdzekļu izmantošanu.


Написать комментарий

Ja,kas,jazvana uz "komunaljnikiem"...