Attīrīšanas darbi Porohovkas ezerā sāksies pēc nārsta – jūnija beigās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka daži daugavpilieši pauduši bažas par to, ka Ķīmijas mikrorajonā, Daugavpilī, esošais Porohovkas ezers ir sliktā stāvoklī, portāls Gorod.lv griezās Daugavpils pilsētas domes iestādē „Komunālās saimniecības pārvalde”, lai noskaidrotu, kā norit gada sākumā ieplānotie ezera attīrīšanas un tā krasta sakārtošanas darbi.

Komunālās saimniecības pārvaldes tehniskais direktors Teodors Binders paskaidroja, ka pirms mēneša pie ezera tika atvestas smiltis un materiāli, kuri esot nepieciešami sagatavošanas darbiem. Uz darbu veikšanas laiku tiks izveidots ceļš līdz ezera vidum, lai tehnika varētu tikt līdz ezeram. Kad ezers tiks attīrīts, smiltis uz zeme tiks izvestas, apliecināja T.Binders. 

Ūdenstilpnes attīrīšanas darbi sāksies pēc nārsta, jo Valsts vides dienests ir aizliedzis veikt darbus līdz 20.jūnijam. Patlaban konkursa rezultātā ir noteikta firma, kura veiks ezera attīrīšanas darbus, izvedīs niedres, dūņas un atkritumus, labiekārtos teritoriju. Darbu veikšanai nepieciešamās atļaujas ir saņemtas, un Komunālās saimniecības pārvalde kontrolēs darbu gaitu.

Darbu veikšanas termiņš ir līdz 2.septembrim, tādēļ šogad šajā ūdenstilpnē peldēties nevarēs. Speciālisti centīsies attīrīt ezeru no dūņām un sapropeļa, darbu apjoms būs atkarīgs no ezera dibena stāvokļa.

Runājot par ezera ekosistēmu, Komunālās saimniecības pārvaldes speciālists norādīja, ka zivis Porohovkas ezerā nedzīvo, iespējams, tikai rotani, un speciālisti cer, ka tie izdzīvos.



Написать комментарий