“BMW Roadster” demonstrē boksermotora motociklu nākotni

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Vācu koncerna "BMW" motociklu nodaļa "BMW Motorrad" izgatavojusi nākamās paaudzes bokserdzinēju rodstera konceptu "BMW Concept Roadster", kas tika demonstrēts konkursā "Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2014".

"BMW Concept Roadster" ir tipisks "BMW" rodsters ar jaudīgu divcilindru boksermotoru, vienpusēju aizmugures piekares sviru ar vārpstas piedziņu un vieglu, no caurulēm izgatavotu telpisko rāmi. Klasiskie elementi tajā interpretēti modernā un dinamiskā formā.

Jaunais boksermotors ar 1179 cm3 darba tilpumu attīsta 125 ZS pie 7 750 apgriezieniem minūtē, bet maksimālais griezes moments sasniedz 125 Nm pie 6 500 apgr./min. Arī vizuāli dzinējs ir "BMW Concept Roadster" viduspunkts.

Motocikla kompaktie gabarīti ar zemu priekšgalu un augstu aizmuguri veido ķīlim līdzīgu siluetu, kas motociklu padara dinamisku jau vizuāli. Ceļam it kā pieplakusī stāja ar fokusu uz priekšējo riteni un ļoti īsa astes daļa sola izveicīgu, vieglu vadāmību.

Dalītais krāsojums nodala tumšo dzinēju apakšā un gaišo sēdekli, astes daļu un degvielas tvertni augšā. Tumšā apakšdaļa "BMW Concept Roadster" vizuāli pietuvina ceļam, uzsverot tā dinamikas potenciālu uz asfalta seguma, kamēr gaišā augšdaļa kalpo kā neliela svara zīme un ziņo par zemu smaguma centru.

Priekšējais lukturis iemieso modernu, dinamisku klasiskā apaļā luktura interpretāciju. Diožu gaismas sakārtotas tā, lai radītu iezīmīgu "seju", tai piešķirot tehniskus vaibstus. Papildus tam diožu lietošana ļāvusi izveidot izteikti šauru, vieglu luktura profilu. Aiz gaismekļa uzstādīts minimālisma garā atrisināts instrumentu panelis, kas ekskluzīvā "high end" stilā nodrošina pilotam nepieciešamo informāciju.


Написать комментарий