Valsts departaments: ASV ANO Drošības padomē neatbalstīs Krievijas rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā

foto: AFP
foto: AFP

ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki žurnālistiem paziņoja, ka ASV neatbalsta Krievijas rezolūcijas projekta priekšlikumus ANO Drošības padomei Ukrainas jautājumā.

Pirmdien vakarā Krievija ANO Drošības padomei ir iesniegusi rezolūcijas projektu, kurš satur Ženēvas vienošanās izpildes pasākumus un EDSO ceļvedi Ukrainā. Rezolūcijas projekts satur prasību nekavējoties pārtraukt vardarbību, uzsākt pārrunas ar mērķi nodrošināt uguns pārtraukšanu un izveidot humanitāros koridorus mierīgo iedzīvotāju izvešanai no kara darbības zonas, – ziņo ria.ru.

„Tā vietā, lai aicinātu mazināt sasprindzinājumu, jāpārtrauc šīs darbības”, – piebilda Psaki.

Valsts departamenta pārstāve atkal paziņoja, ka Maskavai jāpārtrauc atbalstīt Kijevas pretiniekus.

Pirmdien ANO ģenerālsekretāra Pan Gi Muna kanceleja paziņoja, ka Krievija, kura ir DP prezidē jūnijā, ir sasaukusi sanāksmi un grasās iesniegt rezolūcijas projektu Ukrainas jautājumā.

Atgādināsim, ka no aprīļa vidus Kijevas vara Ukrainas austrumos veic soda akcijas pret Doņeckas un Luganskas apgabalu neatkarības piekritējiem, kuri ir paziņojuši par vēlmi atdalīties no Ukrainas pēc valsts apvērsuma, kurš valstī notika 22. februārī pēc daudzu dienu sadursmēm Kijevas centrā.


Написать комментарий