Dzīvo skulptūru šovs Rēzeknē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

31. maija pēcpusdienā, Mākslas un mūzikas festivāla „SevenHills” ietvaros, Rēzeknē gājēju promenādē otro gadu pēc kārtas notika dzīvo skulptūru parāde, kur skatītāji vēroja un izbaudīja mākslinieku pārsteidzošās pārvērtības un spēju sastingt tik pārliecinoši, ka gribas pārbaudīt, vai tiešām skulptūra ir dzīvs cilvēks, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Šogad dzīvo skulptūru šovā piedalījās gan vietējie mākslinieki no Rēzeknes, gan skulptūru grupa no Krievijas un Pasaules dzīvo skulptūru čempionāta 2013.gada uzvarētājs JOHNman no Vācijas, kurš apbūra gal lielus, gan mazus, atveidojot koka cilvēku (WOODman).

Šogad dzīvās skulptūras piedalījās konkursā, izņemot viesi no Vācijas, tās vērtēja pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” izveidotā žūrija, ņemot vērā tēla kopējo vēstījumu, dalībnieka meistarību, estētiskos un izklaidējošos aspektus. Konkursa uzvarētāji – piecas skulptūras saņems naudas balvas (kopējais balvu fonds ir 500 eiro). Konkursā 1.vietu ieguva dzīvā skulptūra “Barons Minhauzens”, 2.vietu – “Pasaules koks”, 3. vietu – Eposs ”Lāčplēsis”, 4.vietu – “Baronese” un 5.vietu – “Barbars”.

Arī apmeklētāji varēja nobalsot par savu interesantāko vai pārsteidzošāko dzīvo skulptūru, rezultātā skatītāju balsojums sakrita ar žūrijas izvēli un skatītāju simpātija balvu (dāvanas no bankas Citadele) arī ieguva dzīvā skulptūra “Barons Minhauzens”.



Написать комментарий