Pateicoties pilsētniekiem, Daugavpili cer izrotāt ar puķēm: R.Strode aicināja Domi neaizmirst arī par zāles pļaušanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.jūnijā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē kļuva zināms, ka šovasar Dome izsludinās tradicionālo Apstādījumu noformējumu konkursu, turklāt, pēc Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas Santas Pupiņas vārdiem, šogad konkursa balvu fonds sastādīs 1 992 eiro.

Acīmredzot Dome cer, ka konkurss motivēs pilsētniekus izrotāt pilsētas teritorijas ar puķēm, un Domes darbs pilsētas apzaļumošanā tiks mazāk kritizēts.

Konkursa komisija vērtēs noformējumu divās grupās. Pirmās grupas ietvaros vērtēs balkonu, lodžiju, terašu noformējumu. Otrās – puķu dobju un ēkām pieguļošo teritoriju, pagalmu labiekārtojumu. Pieteikumus konkursam varēs iesniegt līdz 11.jūlijam. Komisija objektus vērtēs no 14. līdz 21.jūlijam. Kādas būs uzvarētāju balvas, vēl tiek lemts.

Uz deputātu ierosinājumu palielināt konkursa balvu fonu, Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka iedalīta summa esot pietiekama, jo cilvēki jebkurā gadījumā labiekārto savus balkonus, bet konkursa dalībnieki dara to rūpīgāk.

Savukārt deputāts Aivars Broks bija priecīgs, ka šis jautājums tika nodots apstiprināšanai, un atgādināja, ka Kultūrvides darba grupa bija nosūtījusi atgādinājumus par iepriekš izteiktām rekomendācijām. Deputāts atzīmēja, ka pilsētā ir nepiecienāmi ne tikai šāda veida neregulārie projekti, bet arī ikdienas darbs.

Deputātam paziņoja, ka darbs pie pilsētas un tās vides attīstības plānošanas tiek turpināts, stratēģijas izstrāde vēl nav pabeigta, tādēļ tajā var iekļaut dažādus priekšlikumus.

Rita Strode, iesaistoties diskusijā, novēlēja pašvaldībai regulāri pļaut zāli, jo pilsētas centrā augošā zvērene, pēc viņas domām, izskatās šausmīgi. „Mazāk attīstības, vairāk pļaujas”, pajokoja R.Strode.

Lēmums par konkursa izsludināšanu tiks nodots izskatīšanai Domes sēdē, kas notiks pēc nedēļas.


Написать комментарий