Naujenes vienota Kultūras un izglītības centra izveidošanas ideja atkal atlikta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12. jūnijā notika kārtējā Daugavpils novada domes deputātu sēde, kurā citu jautājumu vidū dienas kārtībā bija idejas par Naujenes Kultūras un izglītības centra izveidošanu apspriešana.

Tomēr tika nolemts jautājumu noņemt no dienas kārtības tādēļ, ka deputāti nolēma izskatīt ideju rūpīgāk ne tikai Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā, bet arī Finanšu komitejā.

Sarunas laikā ar Naujenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāju Ināru Miglāni Gorod.lv korespondents noskaidroja, ar ko ir saistīta vienota centra izveidošanas ideja.

Jāatzīmē, ka vienota centra izveidošanas ideja ir saistīta ar to, lai uz pastāvošā Naujenes Jaunatnes iniciatīvu un sporta centra bāzes (Daugavas ielā 34, Krauja) izveidotu vienotu Kultūras un izglītības centru, kurā atrastos Kultūras centrs, bibliotēka, Naujenes mūzikas un mākslu skola, kā arī Jaunatnes centrs.

„Ideja radās tādēļ, ka Kultūras centra ēka Locikos atrodas ļoti sliktā stāvoklī. Mēs gribējām izstrādāt tā rekonstrukcijas tehnisko projektu, bet tas prasa lielus naudas līdzekļu ieguldījumus. Tā kā sliktā tehniskā stāvoklī atrodas arī bibliotēka, mūzikas skolā nav pietiekama telpu daudzuma un Jaunatnes centram, kurš atrodas Kraujā, nepieciešama renovācija, mums radās ideja izveidot vienotu centru, kurā varētu izvietot šīs četras iestādes”, – pastāstīja I. Miglāne.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc centra izveidošanai tika izvēlēta Krauja, Naujenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja atzīmēja: „Te [Kraujā] sniedz daudz dažādu pakalpojumu, tas ir ciemats, kurā varētu izveidot pakalpojumu kompleksu”.

Pēc I. Miglānes vārdiem runas par kaut kādiem termiņiem vai nepieciešamo līdzekļu summu pagaidām nebija, tā kā tas ir nākotnes jautājums.

„Protams, šī ideja tiks apspriesta ar pagasta iedzīvotājiem, tad šī jautājuma izskatīšana turpināsies”, – atzīmēja I. Miglāne.


Написать комментарий