Daugavpils daudzbērnu ģimenes varēs saņemt goda ģimenes karti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldība noslēgs trīspusēju sadarbības līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu un kādu uzņēmumu, kuri izstrādājuši Latvijas demogrāfijas uzlabošanas pasākumu realizācijas projektu. Šis lēmums apstiprināts 12. jūnija domes sēdē.

Projekts paredz daudzbērnu ģimeņu apliecību izsniegšanu un goda ģimenes kartes ieviešanu. Šim nolūkam pašvaldībām tiek piedāvāta sadarbība, kuras būtība ir teritorijā deklarēto daudzbērnu ģimeņu informēšana par projektu, kartes priekšrocībām un tās saņemšanas iespējām.

Savukārt priekšrocības, kuras piedāvās karte, nodrošinās Sabiedrības integrācijas fonds un partneruzņēmums. Kā paskaidroja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa, kādas priekšrocības tiks piedāvātas daudzbērnu ģimenēm, kļūs zināms vēlāk. Tāpat šobrīd nav precīzas informācijas arī par to, cik Daugavpils ģimeņu saņems iespēju izmantot atvieglojumus.

Lēmuma apspriešanas laikā mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka Sociālās komitejas sēdē, kurā iepriekš šis jautājums tika izskatīts, runa bija par to, kādām ģimenēm tiks piedāvāti projekta pasākumi. Patlaban līguma redakcija paredz, ka kartes tiks izsniegtas ģimenēm, kurās ir 3 un vairāk līdz 18 gadiem veci bērni, bet ir saņemti priekšlikumi iekļaut projektā arī daudzbērnu ģimenes, kurās bērni ir vecāki par 18 gadiem. Šis priekšlikums nodots partneriem, bet pagaidām nav akceptēts.


Написать комментарий