Daugavpils pašvaldība gatava nākamajiem ārstiem maksāt stipendijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12. jūnijā Daugavpils domes deputāti apstiprināja izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos par pašvaldības stipendiju piešķiršanu, kuras paredz iekļaut sarakstā studentus, kuri iegūst augstāko izglītību medicīnas fakultātē.

Kā atzīmēja ziņotājs, deputāts Reinis Joksts, par nosacījumu stipendijas saņemšanai kļūs studenta pienākums nostrādāt 5 gadus pilsētas medicīnas iestādēs.

Deputāts paskaidroja, ka šīs izmaiņas ir vēl viens solis uz to, lai veicinātu speciālistu piesaistīšanu Daugavpilij. Kā atzīmēja R. Joksts, pašvaldība ir parakstījusi sadarbības memorandu ar Stradiņa universitāti, un patlaban notiek darbs pie konkrēta darbību plāna un jauno ārstu piesaistīšanas pasākumiem. Uz šodienu Stradiņa universitātes medicīnas fakultātē mācās 97 Daugavpils un novada studenti, bet 6. kursā mācās 29 studenti. Tādējādi, kā cer pašvaldība, piedāvātajai iespējai saņemt stipendiju būs pieprasījums.

Diskusijas laikā Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka studentiem, kuriem tiks izmaksātas stipendijas, būs jānoslēdz līgumi ar pašvaldību, bet tas nenozīmēs, ka pēc tam students nevarēs aizbraukt no pilsētas. Pastāv iespēja lauzt katru līgumu, šajā gadījumā izmaksājot zināmu kompensāciju.

Saskaņā ar domes noteikumiem studenti var saņemt pašvaldības stipendiju 43 eiro apmērā mēnesī pēc nodokļu nomaksas, bet rezidenti (ārsti, kuri iziet praktisko apmācību) – 220 eiro mēnesī.


Написать комментарий