Medumu pagastā sāksies ciema ūdenssaimniecības attīstības 2.kārtas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Medumu pagasta pārvalde šā gada janvārī izsludināja konkursu uz ūdenssaimniecības attīstības darbu veikšanu.

Taču konkursa rezultāti tika vairākkārt pārsūdzēti, sakarā ar ko būvdarbu uzsākšana aizkavējās uz 45 dienām.

Līgums par minēto darbu veikšanu tika noslēgts ar SIA „MATTHAI” no Rīgas, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Projekta būvdarbu kopējās izmaksas ir 443 157,82 eiro, tajā skaitā 366 246,13 eiro attiecināmās izmaksas, no kurām 85% ERAF finansējums un 15% Daugavpils novada domes līdzfinansējums.

Jāatzīmē, ka projekta ietvaros plānots izbūvēt jaunu maģistrālo ūdensapgādes tīklu 795m garumā, rekonstruēt 930m maģistrālo ūdensapgādes tīklu, paplašināt kanalizācijas tīklu par 1790m, izbūvēt 3 kanalizācijas sūkņu stacijas, kā arī izbūvēt 605m kanalizācijas spiedvadu.

Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, būvdarbus plānots pabeigt līdz šī gada beigām. Ja nu tomēr laika apstākļi nebūs labvēlīgi, labiekārtošanas darbi pēc tehnoloģiskā pārtraukuma tiks pārcelti uz 2015.gada pavasari.

Projekta realizācijas rezultātā 95% Medumu ciema iedzīvotāju būs pieejami jauni centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīkli, kā arī šiem tīkliem tiks pieslēgta Medumu internātpamatskola, kurā par Daugavpils novada domes līdzekļiem tiks rekonstruēts lokālais kanalizācijas tīkls.


Написать комментарий