Atrasts Križos konstatētās dzīvnieku kaulu izgāztuves īpašnieks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot 25. jūnijā uz žurnālistu jautājumiem, Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka atrasts teritorijas īpašnieks, kurā nesen tika konstatēta mājdzīvnieku kaulu izgāztuve, bet kauli pieder fiziskai personai.

Atgādināsim, ka pēc Križu kaulu izgāztuves fotogrāfiju publikācijas MIL, Daugavpils reģionālā vides pārvalde veica pārbaudi, kuras rezultātā tika konstatēts, ka kauli, kuru kopējais apjoms var sastādīt apmēram 300 kvadrātmetrus, tiek uzglabāti pussagruvušā betona laukumā. Blakus kaulu izgāztuvei atrodas daudz pussagruvušu ēku. Teritorija kopumā ir degradēta un netiek apsaimniekota, un spriežot pēc augu segas, dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti objektā atrodas jau sen.

Tika konstatēts, ka dzīvnieku kauli nav bīstami, tomēr teritorija, uz kuras tie atrodas, jāsakārto. Pēc tam sākās teritorijas un kaulu īpašnieku meklējumi. Daugavpils pašvaldība, kuras teritorijā atrodas izgāztuve, iesaistījās šajā darbā, tomēr žurnālistiem apliecināja, ka nav zemes īpašnieks.

Kā tagad paziņoja Pēteris Dzalbe, ar kaulu īpašnieku strādā Pārtikas un veterinārais dienests un Vides pārvalde, un jautājums tiek risināts. 


Написать комментарий