J.Lāčplēsis: Nepieciešamības gadījumā Daugavpils attīstības stratēģijā tiks iekļauta gan HES, gan lidosta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes sēdē beidzot tika apstiprināta Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam.

Šoreiz deputātiem pretenziju nebija, jo, kā viņi paskaidroja, tās jau tika izteiktas komiteju sēžu gaitā. Deputāti atzīmēja, ka minētā stratēģija tikusi apspriesta ilgi un rūpīgi.

Izrādījās, ka stratēģijā, kuru apstiprināja Latgales plānošanas reģions un pieņēma pilsētas domes deputāti, nav iekļauta Daugavpils lidostas izveide un vietējās HES celtniecība. Tieši šie pilsētas attīstībai nozīmīgie jautājumi tika aktīvi apspriesti pirms pašvaldību vēlēšanām.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka visi jautājumi, kuri ir saistīti ar pilsētas attīstību, tika ņemti vērā minētajā stratēģijā.

„Tā neizslēdz iespēju risināt konkrētus jautājumus. Nepieciešamības gadījumā tajā tiks iekļauta gan lidostas izveide, gan ar HES celtniecību saistītie priekšlikumi. Stratēģija neparedz tikai vienu projektu, kas ir saistīts ar kādu konkrētu objektu.

Turklāt teritoriālajā plānā iekļauta vieta, kura nepieciešamības gadījumā tiks izmantota HES celtniecībai.

Kā zināms, lidostas teritorija atrodas ārpus pilsētas, tādēļ to nevar atspoguļot mūsu teritoriālajā plānā. Kad Daugavpils novads izstrādāja savu attīstības plānu, tajā bija aprakstīta minētās teritorijas izmantošana”, paziņoja Daugavpils mērs.


Написать комментарий