Lielākais Daugavpils novada darbadevējs nodrošina ar darbu 150 cilvēkus

foto: latgaleslaiks.lv
foto: latgaleslaiks.lv

26.jūnijā notikušās Daugavpils novada domes sēdes gaitā deputāti apstiprināja pašvaldības darbības publisko pārskatu par 2013.gadu.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova – pastāstīja, ka pārskatā ir iekļauta informācija par pašvaldības budžetu, īpašumu, kredītsaistībām, izglītības, kultūras un sporta jomu, sociālo jomu, celtniecību, sabiedrības informēšanu, Domes lēmumiem utt.

Portāls Gorod.lv jau ziņoja par Daugavpils novada pašvaldības darbības rezultātiem vairākās jomās, savukārt šajā rakstā uzmanība tiks pievērsta informācijai par lielākajiem Daugavpils novada darbadevējiem. Pašvaldība ir sagatavojusi sarakstu ar 11 uzņēmumiem, katrs no kuriem nodrošina ar darbu vairāk nekā 20 cilvēkus.

Saskaņā ar Daugavpils novada domes informāciju, lielākais novada darbadevējs ir SIA „Zilā Lagūna”, kura 2013.gadā nodrošināja ar darbu 150 cilvēkus (salīdzinājumam minēsim, ka 2010.gadā uzņēmums nodarbināja 142, 2011.gadā – 137, 2012.gadā – 135 cilvēkus).

Otrajā vietā nodarbināto cilvēku ziņā ir SIA „Lia — D”, kura pērn nodrošināja ar darbu 85 cilvēkus. Jāatzīmē, ka darbinieku skaits kopš 2010.gada turpina pieaugt.

Savukārt trešo vietu ieņem SIA „Meliors Krauja”, kurā strādā 80 cilvēki.

Tai seko SIA „Naujenes Pakalpojumu Serviss”, kurā strādā 77 cilvēki, AS „Latgales Bekons” - 68, SIA „Žabo” - 57, SIA „Dilar Trans” - 47, SIA „Mežvidi” - 46, SIA „Dubiki” - 45, „Daugavpils Dzirnavnieks” - 40 un SIA „Avis-D” – 27 cilvēki.

Jāatzīmē, ka deputātu lēmums paredz publiskā pārskata ievietošanu Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā, kas nozīmē, ka šī informācija būs publiski pieejama.


Написать комментарий