J.Dukšinskis: Daugavpilieši varētu aktīvāk apmeklēt Studentu dziesmu un deju svētkus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, triju dienu laikā Daugavpilī norisinājās 17. Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kuros piedalījās ap 5 000 cilvēku.

Pasākumu programma bija ļoti daudzveidīga un vērienīga: bija iespēja apmeklēt tautas mūzikas koncertus, izstādes, piedalīties lāpu gājienā.

Daugavpils 1.vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka, pēc viņa domām, Studentu svētki pagāja normāli un mierīgi. Pašvaldības vārdā viņš pateicās visiem pilsētas dienestiem, kuri svētku laikā nodrošināja sabiedrisko kārtību.

„Tas bija valsts līmeņa pasākums, un Daugavpils pilsētas pašvaldība palīdzēja tā rīkošanā. Uzskatu, ka mūsu pilsētnieki varētu aktīvāk piedalīties pasākumos, jo daudzu radošo kolektīvu koncertus apmeklēja pat viesi no citām Latvijas pilsētām un reģioniem.

Domāju, ka informācijas par Studentu dziesmu un deju svētkiem Daugavpilī bija daudz: tiem tika veltīta preses konference pilsētas domē. Tāpat informācija bija pieejama vairākās pilsētas un valsts mājas lapās internetā. Jautājums ir, kā to novērtēja citi”, paskaidroja J.Dukšinskis.

Cietokšņa un Čerjomušku mikrorajonu iedzīvotāju sašutumu par uguņošanu, kas notika naktī uz sestdienu, 28.jūniju, vicemērs komentēja šādi: „Iespējams, dažas programmas nianses, piemēram, uguņošana, netika aprakstītas pasākumu programmā, bet tie taču ir Studentu svētki, manuprāt, jābūt iecietīgākiem pret jauniešiem.

Iespējams, nākotnē mēs ņemsim vērā, ka šāda veida svētku priekšvakarā aktīvāk jāinformē iedzīvotāji par gaidāmiem pasākumiem, lai visu mikrorajonu iedzīvotājiem būtu zināms par tiem”, paziņoja vicemērs.



Написать комментарий

Domāju,ka iepriekš jāveic marketinga analīze par šādu svētku rīkošanu pilsētā, kur pārsvarā runā krievu valodā un kur lielākā daļa iedzīvotāju NAV lojāli nedz Latvijai, nedz Latvijas kultūrai. Ko var gribēt?
Šādus svētkus vajadzēja rīkot vai nu Liepājā, vai Ventspilī, vai Cēsīs un Valmierā. Man, kā uzņēmējam un nodokļu maksātājam, šis pasākums liekas kā naudas izšķiešana un nemērķtiecīgas pasākuma vietas izvēle, izvēloties Daugavpili.