Skolas direktora viedoklis: Mūsu skolotājiem papildus aizsardzība no skolēniem nav nepieciešama 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Krievijas Valsts dome izstrādā likumprojektu par grozījumu pieņemšanu likumā „Par izglītību”, minētie grozījumi ir saistīti ar pedagoģiskā darbinieka statusu.

Plānots iekļaut likumā pasākumus, kuri aizsargātu skolotājus no viņu goda un cieņas aizskaršanas. Piemēram, aizliegt noteiktas skolēnu un viņu vecāku uzvedības normas, „apvainojumus, izsmiešanu, pārmetumus nekompetencē, negatīvas attieksmes veidošanu skolotāju un vecāku vidū utt.”.  

Varmācība un skolotāja goda un cieņas publiskā aizskaršana profesionālo pienākumu pildīšanas laikā tiks pielīdzināta spēka paņēmienu pielietošanai pret varas pārstāvi, un par to draudēs kriminālatbildība.

Pēc Daugavpils 17.vidusskolas direktora Ivara Šķinča domām, Latvijas skolotājiem papildus aizsardzība patlaban nav nepieciešama.

„Nevaru komentēt Krievijas likumu, taču uzskatu, ka skolotājam ir visas tiesības un iespējas, lai civilizētā veidā aizstāvētu savu godu un cieņu. Ja skolēns ir apvainojis skolotāju, viņš var iesniegt iesniegumu, kas tiks izskatīts administratīvajā kārtībā. Kriminālatbildība iestājas no noteikta vecuma.

Bez šaubām, par šo jautājumu jādiskutē, jāsaprot, ka skolotājs ir tāds pats cilvēks, kā visi pārējie. Savstarpējā cieņa un prasme atrast ar skolēnu kopīgo valodu ir skolotāja kompetences un kvalifikācijas jautājums”, paskaidroja I.Šķinčs.

Atgādināsim, ka Krievijā vairākkārt tika reģistrēti incidenti, kuri bija saistīti ar skolēnu ņirgāšanos par skolotājiem. Piemēram, 2011.gada novembrī šāds gadījums tika reģistrēts Kurganas pilsētā, kad mācību stundas laikā skolēns ņirgājās par skolotāju, nofilmēja par to video un ievietoja to internetā. 


Написать комментарий

JA PAKLAUSĀS LAMU VĀRDUS,KO NESODĪTI LIETO SKOLĒNI ZINOT VIEN TIESĪBAS,NEVIS PIENĀKUMUS, TĀDS LIKUMS BŪTU STEIDZĪGI NEPIECIEŠAMS!