Par iespējamo piesārņojumu VVD informēja iedzīvotāji. Par notikušo paziņots Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD).

VVD norāda, ka ar grāvi savienotajās upēs – Zvirgzdupītē un Slocenē - piesārņojums nav konstatēts. Lai novērstu tālāku piesārņojuma nokļūšanu ūdenskrātuvēs, VUGD grāvī ievietojuši absorbējošās bonas un aizbēruši grāvja galu ar granti.

Iespējams, naftas produktu nokļūšana grāvī saistīta ar tā neseno tīrīšanu, padziļināšanu un ilgstošām lietavām, kā rezultātā no grāvja tuvumā esošās teritorijas grunts notikusi naftas produktu skalošanās. Pēc vietējo iedzīvotāju sniegtās informācijas, šajā vietā pirms daudziem gadiem atradusies bitumena ražotne. Izskalotā bitumena emulsija ir klasificējama kā teritorijas vēsturiskais piesārņojums.

Lai lemtu par piesārņotās teritorijas izpēti, piesārņojuma līmeņa noteikšanai un tālākiem piesārņojuma sanācijas darbiem, notikuma vietu piektdien, 4.jūlijā, atkārtoti apseko VVD Ventspils RVP inspektors, piesaistot arī Tukuma novada domes amatpersonas.