Rūpniecības produkcijas apjoms sarucis par 0,2%

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,3%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Rūpniecības produkcijas apjoms par 4,2% pieauga elektroenerģijas un gāzes apgādē, bet samazinājums bija apstrādes rūpniecībā – par 0,7% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 3,1%.

Maijā, salīdzinot ar 2013.gada maiju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,2% un to būtiski ietekmēja samazinājums elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 10,2%. Savukārt pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 13% un apstrādes rūpniecībā – par 1,8%.

Apjoma pieaugums maijā bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 80,4%, mēbeļu ražošanas nozarē – par 10,3%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē – par 9,6%. Nozīmīgs produkcijas apjoma kāpums bija arī pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 8,5%, pārtikas produktu ražošanā – par 3,6% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – par 2,6%.


Написать комментарий