Nīderlandē simtiem sērojošo gājienā piemin aviolainera upurus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Nīderlandes pilsētā Roterdamā simtiem sērojošu iedzīvotāju devušies gājienā, lai pieminētu cilvēkus, kuri nonāvēti aviokatastrofā Ukrainas austrumos. No 298 upuriem 193 ir Nīderlandes pilsoņi.

Nevainīgo cilvēku bojāeja Rietumeiropas valstī uzjundījusi dusmu un sēru vilni. Portālam Euronews savu sašutumu pauž Roterdamas iedzīvotājs Āds Timermans (Aad Timmerman): «Civilā aviācija taču nepiedalās nevienā konfliktā, šie cilvēki nebija iesaistīti. (..) Tas ir tik skumji!»

Sēru noskaņojums pamudinājis Nīderlandes karali Vilemu Aleksandru (Willem-Alexander) valsts televīzijā aicināt nāciju būt vienotai un stiprai: «Šī briesmīgā traģēdija ir dziļi ievainojusi mūsu sabiedrību. Brīžos, kad ir visgrūtāk, svarīgākais ir rast iekšēju spēku, paust līdzcietību un biedriskumu vienam pret otru».

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite (Mark Rutte) solījis darīt visu, lai lidaparāta iespējamie notriecēji tiktu atrasti un sodīti.

Kā vēsta Euronews, Nīderlandē prokurori ierosinājuši izmeklēšanu saistībā ar aizdomām par masveida slepkavību un kara noziegumiem. Saskaņā ar «Starptautisko noziegumu likumu» Nīderlande var notiesāt arī ārvalstniekus, kuri pastrādājuši kara noziegumu pret Nīderlandes pilsoni.


Написать комментарий