Latvijas pludmalēs atļauts sauļoties toplesā

foto: excitermag.net
foto: excitermag.net

Latvijā ir vairākas nūdistu pludmales, kurās piedienīgs dreskods ir kailums. Savukārt nenūdistu oficiālajās peldvietās un pludmalēs noteikumi, likumi un dažādi reglamentējoši dokumenti neatļauj, piemēram, iejāt zirga mugurā, ūdenī lietot ķīmiskus mazgāšanas līdzekļus, peldēties apreibinošu vielu ietekmē, toties neaizliedz sievietēm sauļoties toplesā, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Tāpat nav tāda likuma, kas vīriešiem aizliegtu ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu braukt sabiedriskajā transportā vai personiskajā automašīnā. Policisti šādos gadījumos teorētiski var izmantot likuma burtu par sīko huligānismu un ieteikt apģērbties piedienīgāk, tomēr vismaz pašlaik – kas nav aizliegts, tas ir atļauts.

Kā norādīja Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa, ja pietrūkstot kaunības, tad arī topless un stringi publiskā pludmalē sievietei varot būt pieņemami.

Viņa arī uzsvēra, ka ja pludmalē kādam apmeklētājam kailas krūtis šķitīs traucējošas, tad policisti var iejaukties.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina pastāstīja, ka Latvijā nav noteikumu, likumu, reglamenta, vai automašīnas vadītājs pie stūres drīkst sēdēt un, protams, braukt puskails. "Vajadzētu ievērot vispārpieņemtās normas sabiedrībā," sacīja viņa. Tomēr visam esot arī savas robežas un konkrētu likumu neesamību varot kompensēt ar pantu par sīko huligānismu, ja neapģērbts cilvēks traucē vai aizskar citus.

Jāpiebilst, ka oficiālas nūdistu pludmales iekārtotas Ventspilī, Liepājā, Kalngalē, Lielupē, Vakarbuļļos un no Lilastes līdz Inčupei.


Написать комментарий