Līvānu novada Dome piešķirs pabalstu daudzbērnu ģimenēm

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Lai atbalstītu novada ģimenes, šādu pabalstu Līvānu novada pašvaldība izmaksā jau otro gadu.

Pērn to izmaksāja Lieldienu laikā, bet šogad – īsi pirms jaunā mācību gada sākuma, kad vecākiem ir lielākie tēriņi, ziņo Līvānu novada portāls.

Pabalsts tiek piešķirts neatkarīgi no ģimenes ienākumiem, tā ir labvēlīgas  attieksmes paušana no pašvaldības puses visiem vecākiem, kas audzina vismaz trīs bērnus, uzsver Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. Viņš arī norāda, ka ir dažādi atbalsta pasākumi tieši trūcīgajām ģimenēm Līvānu novadā, piemēram, pabalsts mācību gada sākumā u.c., taču liela daļa daudzbērnu ģimeņu tikai nedaudz pārsniedz valstī noteikto trūcīgo personu ienākumu slieksni, līdz ar to nevar pretendēt uz atvieglojumiem trūcīgajiem. Un šis pabalsts ir viens no veidiem, kā atbalstīt ģimenes.

Pēc Līvānu novada pašvaldības aplēsēm uz šo atbalstu varētu pieteikties ap 140 ģimenes. Pabalsta izmaksa notiks no 2014.gada 4.augusta līdz 29.augustam.

Lai atbalstītu ģimenes, Līvānu novada pašvaldība piešķir arī brīvpusdienas visiem skolēniem no 5 gadu vecuma līdz pat vidusskolas absolvēšanai, neatkarīgi no vecāku ienākumiem. Novadā ir atrisināta arī bērnudārza problēma, un no 2014.gada 1.septembra tiks atvērta vēl viena jauna 5-6 gadīgo bērnu apmācības grupiņa.


Написать комментарий