Palu teritorijas iedzīvotājus aicina uz informatīvo sanāksmi, lai kopā sāktu risināt šo problēmu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Īpaši aizsargājamā dabas teritorija – dabas liegums „Ļūbasts” atrodas Līksnas pagasta teritorijā, tomēr 12. augustā 10:00 uz informatīvo sanāksmi Daugavpils novada domes telpās (Rīgas ielā 2, Daugavpils) gaidīs ikvienu interesentu, lai atrisinātu teritorijas applūšanas problēmu.

Daugavpils novada domes Plānošanas nodaļas Attīstības daļas vadītāja Olga Lukaševiča portālam Gorod.lv paziņoja, ka daudziem ir zināms, kādā stāvoklī nonāk vasarnīcas, kuras atrodas ap Ļūbasta ezeru – daudzas mājas praktiski pilnībā atrodas zem ūdens. Tomēr tādēļ, ka šī teritorija ir aizsargājama, kaut kādas kardinālas cīņas metodes ar applūšanu nevar izmantot.

Tādēļ Daugavpils universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūts ir sagatavojis projektu, kura ietvaros teritorijā ap Ļūbasta ezeru varēs veikt hidrauliskā režīma pētījumus, lai vēlāk iegūtos datus izmantotu aizsargdambja izbūvei vai lai atrastu citu problēmas risinājumu.

„Principā tas ir sarežģīts jautājums, jo tie apstākļi, kuri sagādā neērtības dārzkopības sabiedrības kooperatīva iedzīvotājiem, ir labvēlīgi dabai. Tādēļ projekta mērķis ir atrast optimālu risinājumu”, – atzīmēja O. Lukaševiča.

Atgādināsim, ka lēmumu par Ļūbasta ezera dabas aizsardzības plāna izstrādi Daugavpils novada domes deputāti pieņēma šā gada janvāra beigās. 


Написать комментарий