Līvānos pirmoreiz piešķirs Izcilības balvas pedagogiem

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Izcilības balva ir iedibināta pēc privātā mecenāta, Līvānu Goda pilsoņa Daumanta Pfafroda iniciatīvas, kurš jau 10 gadus atbalsta arī studējošos jauniešus. Tās nodibināšanas mērķis ir paaugstināt izglītības kvalitāti Līvānu novada vispārizglītojošajās skolās un  motivēt pedagogus darbā ar skolēniem, palīdzot viņiem padziļināti apgūt mācību programmas saturu, ziņo Līvānu novada domes portāls.

Mecenāts D.Pfafrods vairākkārt norādījis, ka Līvānu novadā jāpanāk tāds izglītības līmenis, lai mūsu skolas varētu konkurēt ar citām republikas skolām, kvalitatīvi sagatavojot jauniešus studijām labākajās augstskolās.

Šīs gada pavasarī Līvānu novada izglītības iestādes iesniedza izvērtēšanai vairāk kā 20 pedagogu sasniegumu aprakstus. Izvērtējot visus pieteikumus, balvas ar Līvānu novada domes 2014.gada 31.jūlija lēmumu tika piešķirtas 14 pedagogiem: Venerandai Spriņģei – Rudzātu vidusskolas skolotājai, Elitai Vaivodei – Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Anitai Reiterei - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Taisijai Grabļevskai - Līvānu 2.vidusskolas skolotājai, Līgai Slicai – Jaunsilavas pamatskolas skolotājai, Almai Marcinkevičai - Jersikas pamatskolas skolotājai, Birutai Kalniņai - Rožupes pamatskolas skolotājai, Helēnai Pizičai - Rožupes pamatskolas skolotājai, Maijai Kulakovai - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Maritai Birzākai - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Sandrai Ziemelei - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Birutai Jaujai - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Emeritai Rubīnei - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai, Intai Ziemelei - Līvānu 1.vidusskolas skolotājai.

Balvas saņemšanas kritēriji ir atrunāti nolikumā „Par izcilības balvas piešķiršanas kārtību Līvānu novada vispārizglītojošo skolu pedagogiem”, kas apstiprināts 2013.gada 28.novembrī ar Līvānu novada domes lēmumu Nr 20-6. Tie paredz, ka balva tiek piešķirta par pedagoga sagatavoto skolēnu iegūtajām 1.-3.vietām vai atzinībām IZM organizētajās mācību priekšmetu olimpiādēs valsts posmā un starptautiskajās olimpiādēs; par skolēnu iegūtajām 1.-3.vietām vai atzinībām atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs, kuras iekļautas Latvijas skolu reitinga darbā ar talantīgajiem skolēniem kopvērtējuma sarakstā; par skolēnu iegūtajām 1.-3.vietām vai atzinībām reģionālajās un valsts skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencēs, kā arī par 1., 2., 3. vietu un atzinību Latvijas augstskolu organizētajos konkursos, olimpiādēs un citos izglītību veicinošos konkursos, kā arī par nozīmīgu ieguldījumu talantīgo skolēnu apzināšanā un izglītošanā un izciliem sasniegumiem izglītības darbā.

Kopējais Izcilības balvas fonda apjoms šim gadam ir 14 000 euro. Minētie pedagogi balvā saņems no 500 līdz 3000 euro (pirms nodokļu nomaksas), atkarībā no sasniegumiem. Naudas balvu izmaksa tiks veikta no pašvaldībai ziedotajiem līdzekļiem naudas balvām pedagogiem, tās ieskaitot pedagogu bankas kontā līdz 2014.gada 15.septembrim.


Написать комментарий