Daugavpils pašvaldība jaunajam Saules skolas vadītājam nav izvirzījusi tika augstas prasības kā Krievu liceja direktoram

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv lasītājiem jau zināms, ka 14. augustā pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par Saules skolas direktores Ilonas Linartes–Ružas atbrīvošanu no amata.

Atzīmēsim, ka skolas direktore pameta ieņemamo amatu pēc pašas vēlēšanās personīgu iemeslu dēļ.

Tādēļ Daugavpils municipālajā portālā parādījās sludinājums par vakanci, kurš noformēts kā uzaicinājums uz Saules skolas direktora vietu.

Vakantā amata kandidātam izvirzītas tādas prasības kā atbilstoša akadēmiskā un pedagoģiskā izglītība, pedagoģiskā darba pieredze mākslas jomā, kura nav mazāka par 3 gadiem, atbilstošas kompetences, tai skaitā mācību iestāžu finansēšanas  un iestādes budžeta pārzināšana.

Turklāt jaunajam Saules skolas direktoram jābūt teicamām latviešu valodas zināšanām, pieredzei Eiropas Savienības struktūrfondu un citu projektu īstenošanā, kā arī prasmes un iemaņas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, jāpiemīt spējai pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, spējai strādāt kolektīvā, vadīt un organizēt darbu. Vēlams, lai kandidātam būtu arī pieredze vadošā amatā izglītības iestādē.

Interesanti, ka prasības nākamajam Saules skolas vadītājam nedaudz atšķiras no prasībām, kuras izvirzītas Krievu liceja direktora amatam.

Atgādināsim, ka potenciālajam Krievu liceja direktoram jāzina ne tikai valsts valoda augstākajā līmenī, bet arī vismaz viena Eiropas Savienības oficiālā valoda. Turklāt pašvaldība uzskata, ka kandidātam uz Krievu liceja direktora amatu jābūt pedagoģiskā darba pieredzei, kura nav mazāka par 5 gadiem, nevis 3, kā, piemēram, Saules skolas vadītāja amata pretendentam.

Pieteikumu un CV, motivācijas vēstuli un redzējumu par skolas attīstības iespējām,  izglītību un darba pieredzi apliecinošo dokumentu kopijas, valsts valodas zināšanu apliecinoša dokumenta kopiju, ja izglītība nav iegūta valsts valodā, līdz 2014.gada 29.augustam (pasta zīmogs) var iesūtīt pa pastu, norādot adresātu – Daugavpils pilsētas dome, K.Valdemāra iela 1, Daugavpils, LV-5400, vai iesniegt personīgi slēgtā aploksnē Daugavpils pilsētas domē, K.Valdemāra ielā 1, Daugavpilī, 1.stāvā, Informācijas birojā, darba laikā; uz aploksnes jābūt norādei, uz kuru amatu pretendē, kā arī vārdam, uzvārdam, adresei un tālruņa numuram.


Написать комментарий