Мастерская по фотографии (Мастерклас)

Мастерская по фотографии (Мастерклас)

Когда:
03.06.2015 — 06.06.2015
11:00
Где: Даугавпилс, Арт Центр имени Марка Ротко в Даугавпилсе (ул. Михаила 3)
Īss mākslinieka darbnīcas idejas redzējums:
Skatoties uz ikdienas daudzveidīgo ārieni, šīs lekcijas/semināra galvenais aspekts ir „graustu un kultūras objektu” vizuāls pētījums, kas ir balstīts uz pārveidotiem (padomju) rūpniecības un ievērojamiem sadzīves arhitektūras projektiem.
 
Meistardarbnīca "Kārtība kā sociālā forma" notiek Manuela Šrēdera lekciju „sociāla fotogrāfija” pētījuma ietvaros, ko viņš realizē sadarbība ar augstskolām, skolām, mākslas biedrībām un muzejiem kopš 2006. gada.
 
Informācija par mākslinieku:
Manuels Šrēders (*1962) ir fotogrāfs un mākslinieks, kurš strādā dažādās nozarēs pie audiovizuāliem un starpmediju projektiem. Iedvesmojoties no urbānas pilsētas ikdienas dzīves ārējā izskata pilsētas arhitektūras kontekstā, viņa radošais pētījums transformē humānistiskos aspektus mākslas darbā un mākslas konceptā. Balstoties uz fotogrāfiju, viņa radošā darbība tiek realizēta dažādos un attīstītos mediju veidos, piemēram, tiešā fotogrāfijā, kinofilmā, videomākslā, projekcijā (publiskā telpā), drukātos medijos, (de)kolāžā un glezniecībā. Ar izstāžu, mākslas forumu, publisku intervenču, simpoziju un lekciju palīdzību Manuels Šrēders sadarbojas ar starptautiskām mākslas asociācijām, institūcijām, muzejiem, galerijām, akadēmijām un skolām.