ĪSA PAMĀCĪBA MĪLĒŠANĀ

ĪSA PAMĀCĪBA MĪLĒŠANĀ

Когда:
06.11.2015
18:30
Жанр: komēdija
Цена: 5 - 7,50 Eur
Где: Даугавпилс, Даугавпилсский театр, ул. Ригас 22а
Lomās: Jānis Kirmuška, Māris Korsiets, Ivars Brakovskis, Alda Krastiņa, Maija Korkliša, Ineta Radčenko, Kristīne Veinšteina, Līga Ivanova, Laura Atelsone, Ritvars Gailums, Jurijs Losevs, Egils Viļumovs

Raimonda Paula mūzika,Arnolda Liniņa dramatizējums 

Tautas komēdija ar Latvijas zelta fonda šlāgerdziesmām 

Savu pēdējo darbu pabeidzis pirms vairāk nekā gadsimta, Rūdolfs Blaumanis joprojām ir viens no iemīļotākajiem latviešu autoriem. Viņa darbos ir iekodēts latviskās identitātes kodols. Izrāde ir muzikāla un atraktīva, bet tai pašā laikā nopietni tiks meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir cilvēcība un mīlestība, kas ir svarīgāk - ārējais vai iekšējais. 

Darbība notiek laukos, kur Viļņu Jānis izmisīgi meklē sev dzīvesbiedri. Pretendentes ir dažādas: skaistas, čaklas un krietnas, bet, kad tu pienāc pavisam tuvu klāt, mani, ka nav vis tā, kā ļaudis runā. Šādās reizēs lieti noder viltība, caur ko tad ar var atrast to īsto un vienīgo. 

Un patīk mums vai nē ironizēt par šo tēmu, bet tie ir tipiski latvieši - ar mūžīgo vēlmi izrādīties citu priekšā, tēlot labākus, nekā patiesībā esam. Un nav jau tikai komiskais - izrādi caurstrāvo mīlestība uz savu zemi, sētu, cilvēkiem, darbu un tradīcijām. Prāta lokanība, veselīgs pragmatisms, spēja pacietīgi iet uz mērķi, ieklausīšanās sirdsbalsī - tas ir galvenā varoņa un, tādējādi, arī latviešu tautas raksturojums, par ko pārliecināsimies, skatoties izrādi. 

Izrādē piedalās Daugavpils teātra modernā baleta trupa un populārā grupa " Laimas Muzykanti" A.Uškāna vadībā, skan R.Paula dziesmas Daugavpils teātra aktieru un viesaktieru izpildījumā. 

Valoda - latviešu