Aizsardzības nozares vadība ar kolēģiem pārrunās Baltijas valstu sadarbību

vieglicelot.lv
vieglicelot.lv

1.un 2.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Baltijas valstu aizsardzības ministru komitejas sanāksmē Kauņā, Lietuvā, kur tiksies ar Lietuvas aizsardzības ministri Rasu Juknevičieni un Igaunijas aizsardzības ministru Martu Lāru. Sanāksmē piedalīsies arī Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, kā arī Polijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Zbigņevs Vlosovičs.

„Reģionālā sadarbība ir gan mūsu lielākais veiksmes stāsts, gan plašākais darbības lauks turpmākai izaugsmei,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks. „Laikā, kad gan Eiropas Savienībā, gan NATO tiek diskutēts par ciešāku starpvalstu sadarbību, mēs jau esam realizējuši vairākus kopīgus aizsardzības projektus.”

Komitejas sanāksmes laikā tiks pārrunāta Baltijas valstu sadarbība aizsardzības spēju nodrošināšanā un attīstībā, apsverot Baltijas valstu ciešāku sadarbību, izmantojot „gudras aizsardzības” principus, kas ir īpaši nozīmīgi samazināta budžeta ietvaros.

Ministri un valstu delegācijas diskutēs arī par jau esošajiem kopīgiem projektiem – BALTNET un BALTRON, kā arī pārrunās aktualitātes NATO gaisa telpas virs Baltijas jūras patrulēšanas ietvaros, kā arī aktuālajiem NATO izaicinājumiem.
 


Написать комментарий