Rinkēvičs: bruņojuma palielināšana reģionā drošību neveicina, tomēr Latvija ir drošās rokās

zinas.nra.lv
zinas.nra.lv

Jebkura bruņojuma palielināšana vai papildus karaspēka izvietošana reģionā drošību neveicina, tomēr Latvija kā NATO dalībvalsts ir drošās rokās un uztraukumam nav pamata, intervijā otrdien Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Latvija ir NATO dalībvalsts un mūsu drošība ir ļoti labās rokās," radio uzsvēra ministrs, bilstot, ka uztraukties par kādiem paziņojumiem nav prātīgi. Rinkēvičs gan radio atzina, ka paziņojumi, piemēram, par karaspēka pārvietošanu vai jauniem ieroču izvietošanas plāniem neveicina savstarpēju uzticību reģionā un NATO, Krievijas attiecībās.

Ministrs radio skaidroja, ka Krievijas paziņojumu pamatā [par rakešu izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā] ir strīds starp Krieviju un ASV, kā arī Krieviju un NATO par pretraķešu aizsardzības sistēmu, jo Krievija to uzskata pret sevi vērstu. Tikmēr Latvija kā NATO dalībvalsts uzsver, ka sistēma nekad nav tikusi vērsta pret Krieviju, bet gan pret tādām valstīm kā Irāna, kas reāli apdraud gan NATO, gan ES dalībvalstu teritoriju un kam ir iespēja uzbrukt ar raķetēm.

Rinkēvičs pieļāva, ka Krievijas reakcija varētu būt saistīta arī ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kuras notiks 2012.gada pavasarī.

Jau vēstīts, ka Krievija paziņojusi par gatavību vairākos valsts Eiropas daļas reģionos izvietot taktisko raķešu kompleksus "Iskander", ja neveiksmi cietīs sarunas par ASV inicēto pretraķešu aizsardzības sistēmu (PAS) Eiropā.


Написать комментарий